Surfade runt och checkade hemsidor!

Idag tog jag tillfället i akt och surfade runt på diverse olika hemsidor tillhörande lag i vår serie. Riktigt roligt att se att så många har väluppdaterade hemsidor precis som vi själv har nuförtiden. Alltid lika kul att läsa om hur "opartiska" matchreferaten är, men det är detta som är charmen med småklubbsfotbollen.

Jag fann en rolig nyhet från en hemsida:

Den 2:e maj, borta
"Suveränerna och absolut det bästa laget i årets serie på bortaplan. Västra Ingelstad blir en svår nöt att knäcka på många sätt. Stora spelare, starka och alltid spelare som levererar. Här krävs det att vi är på tå från början. Tufft, mycket tufft."
(källa:
http://www.janstorpsaif.com/ )

Alltid kul att läsa om sig själv , vi ser fram emot att möta Janstorps AIF. Blir nog en härlig och tuff fotbollsmatch då Janstorp har övertygat i inledningen av säsongen. Missa inte denna match den 2 maj på V Ingelstads IP.


Jag tänkte  ranka de hemsidor jag tycker är bäst uppdaterade, snygg design och lätta att navigera på:


1. BK SKansen 

2.  Janstorps AIF

3.  Skegrie BK



Härligt jobbat, fortsätt så!

Nu taggar vi inför lördagens drabbning.


/ #13


Utdrag från Sigges text i TA förra veckan.

"Veckans stabilitet:

Det ser onekligen stabilt ut i Västra Ingelstad och visserligen bara 1-0 mot Skegrie hemma men enligt målchanserna som skapades - ja, då kunde matchen mycket väl ha slutat 4-0."

'Ny' träningstid fr.o.m onsdag.


OBSERVERA!

Träningen startar 19.00 på onsdag.

Order ifrån Påål.

Gislövs IF - V.Ingelstad IS

Gislövs IF - V.Ingelstad IS                 2 - 5 (1 - 1)
Pelle Svensson 2,
Fredrik Andersson,
Claes Davidsson,
Christoffer Öberg



Drabbningen på Gislövs IP fick en pangstart.
Hemmalaget nickade in första målet efter bara fem minuters spel. En hörna föranledde målet som retfullt letade sig in vid Stefan Evehammars bortre stolpe. Sedan bevittnade vi en trevande första halvlek där spelet stod och vägde. VIIS skapade några vassa chanser men förvaltade inte lägena, eller blev avblåsta för offside. Högst tveksamt vid ett tillfälle då bollen sedan borrade in sig i nätmaskorna bakom Gislövs målvakt. Den assisterande domaren var däremot hundraprocentigt övertygad.
När klockan tickar uppemot halvtid skickar André Kronvall iväg ett tidigt, pressat inlägg. Claes Davidsson förlänger med en nickskarv, Pelle Svensson suger in bollen och levererar bollen i precis rätt läge till Fredrik Andersson. Denne trycker till bollen med enorm kraft och pondus - stolpe in. Stolpen står nog fortfarande och ringer nere i Gislöv.
1 - 1 och halvtid.

Vår första halvlek är inte godkänd.
"Om vi vill kan vi gå in som ett helt annat lag i andra.", var det någon som sa.
Det kan man väl säga att vi gjorde också. Pressade högre, visade mer kämparglöd och hjärta.
Vi spelade mer på marken och fick därigenom också lägena. 2 - 1 sätter Pelle Svensson på grund av just den höga pressen då deras mittback dräller lite med bollen. Vi tog över mer och mer och kallduschen var ett faktum när Gislövs ytter tillåts promenera slalom mellan våra försvarare och turligt få in bollen under Stefan Evehammar.
2 - 2 och match igen.
Det gula bollinnehavet fortsatte och Claes Davidsson stormar påpassligt fram på en hemåtnick och bredsidar in ett nytt ledningsmål för VIIS. Detta följdes upp med ytterliggare ett då Pelle Svensson dyker på ett precist inlägg från Christoffer Öbergs känsliga vänsterfot. En typisk nigeriansk språngnick - en fröjd för ögat.
Christoffer Öberg använder sig sedan av sin minst lika känsliga högerfot då han rullar in femman och sätter spiken i kistan.

En trevlig match med många mål, mycket publik och fint väder. Vill lyfta fram kollektivet som anledning till segern.
Tre nya pinnar och nu blickar vi fram emot en, på pappret, tuffare uppgift.
Hittills obesegrade Janstorp AIF tas emot hemma på IP.
Vi ses där.


Startelvan:




/#10 

Vinst i hemmapremiären.


V Ingelstad IS - Skegrie BK: 1 - 0 (0 - 0)
Magnus Bååth '75


VIIS mötte Skegrie BK i hemmapremiären på V Ingelstads IP. Matchen slutade 1-0 till VIIS efter mål av för dagen uppflyttade backen Magnus Bååth. Som från sin mittfältsposition skickade iväg ett skott som assisterades snyggt av Christoffer Öberg.

Matchen började något trevande från vår sida då Skegrie visade upp en fin anfallsfotboll och kom till många inlägg utifrån. Dock resulterade inte deras inlägg i någon direkt farlighet utan vår stabila defensiv med tre backar  och fem mittfältare tillsammans med Stefan Evehammar avvärjde bollarna bra. Första halvlek var ganska uddlöst från båda sidorna, det var inte många klara målchanser. Ett farligt skott och en avblåst cykelspark för farligt spel var ungefär vad Skegrie hade att erbjuda och VIIS hade inte mycket mer än ett hyfsat skott från Dennis Andersson utanför straffområdet och ett klurigt studsande skott signerat Fredrik Andersson.

Första halvlek var jämn och ganska uddlös men i andra halvleken tog vi över. Vi skapade fyra-fem klara målchanser där  Magnus Bååth förvaltade en av dessa genom sitt 1-0 mål i den 75 minuten. Det var ett mål som kom till efter ett fint samarbete mellan Christoffer Öberg och Magnus Bååth där Bååth klipper till med ett skott som går i målvaktens vänstra hörn. efter målet kändes det som om luften gick ur Skegriespelarna och vi spelade stundtals fin fotboll där det hetaste lägena för ännu ett mål stod Claes Davidsson och Öberg för. Claes visade prov på sin snabbhet och löpte ifrån båda Skegriebackarna men målvakten räddade bollen. Öbergs läge var något klarare där han efter ett fint samarbete och en läcker dragning kommer helt fri mot målvakten men lyckades oturligt nog rulla bollen utanför.

Jan Persson sammanfattar matchen så här i TA:
- Första halvlek var jämn och ganska uddlös men i andra halvleken tog vi över fullständigt. Vi skapade fyra-fem klara målchanser förutom målet och Skegrie dog mer eller mindre helt mot slutet.

Alltid härligt positiva Jan som inte missar många av VIIS matcher, härligt att se.

Sammanfattningsvis är det en bra genomförd match vi gör. Vi slarvar fortfarande lite i passningsspelet men annars spelar vi stabilt och tryggt och det riktigt bra. Vill gärna lyfta fram Pelle Svensson som i stort sett vann allt på innermittfältet, en härlig krigare. Sen är det värt att nämnas att vi inte släppt in något mål än vilket visar att vi har en bra defensiv uppifrån anfallarna ner till målvakten, alla hjälper till och det är riktigt kul.

nu krigar vi vidare och laddar för ännu en veckas härligt väder med fotboll.





/ #13

Hemmapremiär!



Kom och heja på oss i våran hemmapremiär mot Skegrie BK
På V Ingelstads IP kl 14.00 Söndagen den 19/4



Träning och dubbla matcher.

Onsdagens träning bjöd inte på för mycket skönlir direkt. Det var sega och trötta VIIS spelare som genomförde ett annars mycket trevligt träningspass med mycket lir. Men mycket folk var vi.. om jag inte är helt ute och cyklar var där 27 spelare som blev uttagna till match..

Helgens matcher är lagda något problematiskt då A och B lag spelar samtidigt på Söndag. Men det gick att få ihop två lag, 27 spelare ska klä på sig den gula tröjan och göra fansen stolta. A-laget möter Skegrie hemma kl 14.00 och B-laget möter Näsets FF kl 11.00 nere i Höllviken.

Så du som är ett genuint fan hinner se båda matcherna utan problem.. inga konstigheter.

Träningens ljusglimt då?
Jodå Mats "Mitzi" Nilsson gjorde comeback och frågan är om han inte satsar ett år till, han har en kropp som en 18 åring så det är inga problem.

Och sen har vi citatet eller?
"Ja, ni köörr hööga knä här, sen springer ni åttta helvete till nästa kon"
- Påål med sin härliga dialekt.


Vi ses på Söndag först i Höllviken sen raka vägen till Ingelstads IP till nästa match..

/ #13



Vinst i seriepremiären.

BK Vången - Västra Ingelstad IS          0 - 2 (0 - 1)
                       Claes Davidsson '45
                       Pelle Svensson '78


Så hände det då en solig, något blåsig dag på Oxievångs IP.
Drabbningen mellan hemmalaget BK Vången och gästande Västra Ingelstad IS.

Seriepremiär i Division 6 Södra.
På en förhållandevis platt men halkig plan tog VIIS kommandot och inledde bra de första 20-25 minuterna.
Man kom i flera lägen, men stressade fram avslut som hamnade antingen över eller utanför målburen.
BK Vången jobbade sig in i matchen och fick ett gyllene läge att ta ledningen då Ingelstads Hampus Hansson olyckligt halkade som siste man. Stefan Evehammar kom ut och gjorde sig stor och stod för matchens räddning i ett mycket viktigt skede av matchen. Då hade redan VIIS fått skicka rutinerade Fredrik Andersson till akuten efter en oerhört ful armbåge från en blåklädd. Ett djupt jack i hårfästet var resultatet och vi håller tummarna för att det gått bra för Fredrik och att han snart är tillbaka, några stygn rikare och mer taggad än någonsin.

Matchen såg ut att gå till halvtidsvila mållös när VIIS stod för ett mönsteranfall där Dennis Andersson krosspassar en boll i luften till Pelle Svensson som med en volley förlänger till mig som avancerar mot mål och rullar in bollen i bortre. Detta på övertid. Halvtidsvila och det gula laget drog en lättnadens suck efter att äntligen fått hål på Vången.

Andra halvleken påminde mycket om första, bortsett från att VIIS dominans i inledningen kom av sig.
Det var mycket halkande, och en och annan "liggspring-rensning" vid olycklig balanstappning. Kristoffer Börstell stod för den läckraste när han ålade runt i mittcirkeln.
VIIS kontrollerade ledningen och det var egentligen närmare 0 - 3 än 1 - 2.
Jag imponerades dock av Vången som lyft sig betydligt i jämförelse med förra säsongen.
Det ryktas om några nyförvärv från Klågerup som uppenbarligen tillfört en del.
BK Vången kan nog, om man håller humöret uppe istället för att snacka, bli ett stabilt mittenlag i år.

Spiken i kistan kom i den 78:e minuten då André Kronvall rullar till Filip Persson, som rullar ut till Per Alm på högerkanten. Alm drar på ett fantastiskt inlägg som i princip prickar Pelle Svensson på pannan och då målvakten minst sagt kommer på mellis är tvåan ett faktum.

När slutsignalen gått var nog vi i det gula laget mer oroadenän någon annan för Vångens målvakt, som segnat ner i eget straffområde. Där blev han liggande länge, utan att någon lagkamrat överhuvudtaget brydde sig. Kanske var det den där missen på andra målet som gnagde honom?

Premiären är avklarad, viktigt att börja med en seger. En ganska komfortabel sådan.
Spelare att lyfta fram är Roger Ekberg som nog aldrig nickat så mycket i en match tidigare. Han ständiga krig på vänsterkanten var till mycket stor nytta för laget. Pelle Svensson är säkerheten själv och mycket enkel att spela med. Stefan Evehammar i målet står för en stabil insats och räddar oss i ett avgörande skede. Per Alm gör sällan en dålig match och finns hela tiden på rätt ställe.

Nu firar vi påsk, sen drar träningen igång igen på onsdag.




/#10

SERIEPREMIÄR!




Missa inte VIIS seriepremiär:


Den 11/4 kl 13.00
BK Vången - V Ingelstad IS
Oxievångs IP

KOM OCH HEJA PÅ OSS!




Och då har vi gått på gräs!


Jepp då var den avslutad, premiärträningen på gräs. Det var 20 st sugna spelare som visade upp en härlig glöd på gräsmattan i Ingelstad igår Onsdag. Som vanligt var den gropig, tuvig och ojämn men vi har i alla fall gått på gräs och vi plattade till den med våra något överviktiga kroppar igår. Nä då vi är i god fysisk form efter en härlig uppbyggnadsträning av Påål under vintern.

Första träningen på gräs då? Jodå, som vanlig väldigt genomtänkt av Påål med mycket spel för att lära känna underlaget och passningsövningar för att få känsla hur bollen beter sig på nytt underlag . Dessutom hade vi TRE målvakter på träningen, Jerry Kronvall stod för en comeback och som vanligt hördes han mest på plan.. Välkommen tillbaka.

Träningens ögonbrynshöjaqre var bland annat Jesper Stjärnas tacklig på Widells fot som resulterade att Widell fick ont. Första gången vi får se denna krigare få ont, hoppas bara att det inte var något allvarligt. Men Magnus Widell är hård som stål.

En annan var Slejs kanon. Han fick till en härlig vänsterslägga som tjongade stolpe-in och hördes över hela V Ingelstad IP.

Det var en härlig träning med doften av gräs vid nästippen och vi är förberedda för seriepremiär på Lördag mot BK Vången borta kl 13.00.

Dammma!

// #13


Gräs på onsdag?

Efter en helg i London är det helt fantastiskt att få komma hem till grusplanen i Ingelstad.

På onsdag är det sagt att vi får beträda gräset.
Sen ligger en hel grässäsong framför oss.
Kommer bli bra.

Citatet från gårdagen träning får bli från Ola Johnsons mun:
"Vilken häftig traktor!"

Kan eventuellt bli aktuellt med en intervju med vår nya tränare Paul Björk den närmaste veckan.
Seriepremiär mot BK Vången på lördag.
Nu kör vi!

/#10

Smörlyckans IP nästa - för vissa.

Två planhalvor, tvåmål på både stora och små mål.
Då trivs vi fotbollsspelare.

Onsdagsträningen är över. Känns bra nu.
Särskilt då vårvädret gav oss extra tändning.
Sippa observerade ett gäng rådjur på fältet i fjärran.
Det märks att laget blir äldre och mer rutinerade, och framförallt uppskattar landskapet och kulturen.

Jag kan bara svara för min halva, men där vill jag lyfta fram Ekans härliga inställning. Verkade ha käkat taggtråd hela dagen. Bra kvalitet på småmåls-spelet där Micke Holm var något av en Gerrard-kopia. När det var dags för "mål genom att nicka in bollen" visade mitt lag prov på sin fantastiska teknik och en comebackande Rufus O'Brien visade att man inte alls behöver tappa för att man säsongar i fjällen. Ett par läckra kombinationer fick vi skåda. Per Alm avlossade den stora kanonen på stora målet. Pang sa det. Påål chanslös i kassen.

Stefan fick jobba ordentligt på slutet då anfallarna körde avslutsövning.
Han gjorde det bra.

Som ni säkert läst är DM slut för vår del.
Därför blickar vi fram emot lördag och träningsmatchen mot Lunds FF.
Personligen kan jag inte medverka, då jag och Kronvall istället ska iväg och titta på de stora grabbarna.
Fulham - Liverpool på Craven Cottage. Men ni får ha det så skoj på Smörlyckans IP.

Genrepa nu ordentligt så ses vi nästa vecka - laddade för seriestart.

/#10

RSS 2.0