Efter en vecka med inställda matcher, träningar och efter någon idiots rallykörning på planen så blev det äntligen dags för en tillställning på Ip. En match som till början såg ut att klara sig utan regn blev en blöt tillställning. Både för spelarna och vi på läktaren som hade för lite kläder och inget paraply med oss.

Eve

Pelle-Hampe-Bååth-Boffe

Per-Ekis-Ola-Robin

Foppa-Dennis

Med folk borta så fick Totte till dagen i ära göra lite ändringar, en av dem största förändringarna var att Foppa fick flytta upp i anfallet bredvid Dennis, detta var en ändring som han inte skulle ångra när domaren satte pipan i munnen när matchen var till ända.

Matchen började väldigt böljande och målchanserna var många åt båda hållen, det var inte förrän i 20:e minuten som det rassla i nätet bakom Gylles målvakt.

Foppa den nye anfallaren får bollen från mitten och på en femöring så vänder han upp och sätter den med högern nere i målvaktens högra hörn. 1-0 var ett faktum och Foppa visade Totte var han vill spela.

Efter 1-0 så såg det lite ut som innan första målet och Gylle hade några farliga lägen med bland annat två bollar nära mållinjen. Men mitt i pressen från Gylle så får Robin en boll på vänsterkanten och har med sig två, tre spelare i straffområdet och med ett perfekt inlägg kunde bara Dennis möta upp den med foten och sätta dit den.

I halvtid så började det regna ordentligt och det kom till och med lite blixtrar och dunder.

Andra halvlek började direkt med ett mål i baken efter missförstånd i försvaret. Sen var det fin fotboll på en blöt plan, vi fick till och med se lite gubbafinter från Boffe. Det kändes som Viis var det starkare laget och detta skulle ge resultat. Foppa skulle bli tvåmålsskytt hade han lovat och så blev det. Han fick efter ett fint förarbete av Robin en boll som han kunde lägga upp till högern och smälla in den bakom målvakten.

I slutet av matchen så var det en hård jakt efter ett reduceringsmål, men ingen boll gick in och det var ett fint mittbacksspel som kapten Bååth och Hampe bjöd oss på.

Nu ser vi fram emot dem sista 7 matcherna och redan på onsdag så är det dags igen då det är bortamatch mot Skansen i Trelleborg. Något annat som var trevligt att läsa var att Kyrkheddínge lyckades plocka poäng mot Skurup.

Foppa 1

Jag skrev igår att jag gärna ville se det fina spelet från torsdagens match, och jag kan inte klaga efter den match som spelades. Siffrorna talar sitt klara språk om hur matchen var. Viis ägde 88 av dem 90 minutrarna av matchen. Om det hade funnits någon form av procent i bollinnehav så hade det stått 80-20 i detta.

Laget:

Eve

Vahlne-Hampus-Bååth-Foppa

Ekis-Emil-Fidde-Robin

Dennis-Claes

Matchen skriver jag lätt idag, det blir bara genomgång av målen idag.

1-0: Claes sätter 1:an efter 15 minuter efter att ha kommit fri med målvakten som bara kunde stå och kolla på bollen som rullar in bakom honom.

2-0: I 22:a minuten sätter Claes tvåan efter en fin framspelning av Emil och Claes kan sen finta ner målvakten och placera den fint ribba in.

3-0: Bara 3 minuter efter tvåan så kom även trean även denna inprickad av Claes. Claes gjorde ett äkta hattrick på ynka 10 minuter och det var bara att buga och bocka efter denna uppvisning.

Det kunde vatt större siffror i paus om Dennis hade haft stolparna med sig idag, två fina lägen som gick precis utanför.

4-0: Andra halvlek hade knappt börjat innan torsdagens stora målsumpare Robin hittade rätt med en nick efter ett inlägg från högerkanten som slogs av en av matchens stora profiler Roger.

5-0: 5:an kom snabbt efter 4:an och även detta inprickat av Robin efter ett fint inlägg som han bara kunde sätta foten till mellan benen på målvakten.

6-0: Här fick vi se att även dem gamle kan spela lite tici taca. Fidde får bollen på mittplan och passar lite och sen får han tillbaka och slår en väggpassning med Ekis och sen får tillbaka den och bara sätter dit den i bortre och 6:an är ett faktum.

Efter detta så gör Totte fem byten och killarna från bänken kommer in och gör ett lika fint jobb som sem andra.

7-0: En tilltrasslad situation som tillslut når Emils fötter som bara smäller upp den i nättaket. Inget märkvärdigt men den skulle in till varje pris.

8-0: Årets mål på Viis IP!! Finns nog ingen som misstycker om detta. Foppa får bollen en bit in på offensiv planhalva och gör två motståndare och han lägger upp den för att dra iväg ett skott och som han gjorde det. Om man snackar om ett pling med driver så hörde man att det skulle bli ett kalasskott. Från 30 meter rakt upp i krysset.

9-0: För att avsluta förnedringen så kunde inte Claes låta bli att göra ett till. Från målvakt till fyra målsskytt på en vecka är en fin utveckling.

Nu vill jag bara avsluta detta med att säga att det är match igen på söndag hemma mot Gislöv klockan 14:00. Hoppas att så många som möjligt kommer.

Himlen är blå, gräset är grönt och blodet är gult.

#17

Intervju med Claes 'Slejs' Davidsson!

Vår vän och medspelare med den fantastiska näsan för målet ställler här upp på en exklusiv intervju om sig själv, sitt lag och sina medspelare:

Slejs i Matchen mot Kyrkheddinge

Hur känns det att vara igång igen efter sommaruppehållet?

Jag tycker det känns bra, härligt att få ordning på kroppen och vanorna igen. Alltid kul att kliva in i omklädningsrummet igen. Vi har börjat hårt efter uppehållet och kört mycket fys. Det är något som vi absolut behöver och hoppas dra nytta av i slutskedet av serien. Alla ser pigga ut och det ska bli
en kul höstsäsong.

Första matchen för höstsäsongen mot Kyrkheddinge slutade med 9-0-vinst, berätta kort om matchen.

Ja, siffrorna talar väl sitt tydliga språk och vi står för en riktigt väl genomförd match. Från försvar till anfall ser vi stabila ut och släpper inga ytor som motståndarna kan utnyttja. Dessutom spelar vi aggressivt och stressar Kyrkheddinge till misstag. Vi leder med 3-0 i paus. Siffrorna kunde faktiskt varit ännu större. Kyrkheddinge spelar stundtals trevlig fotboll men kommer inte riktigt igenom. De få gånger man gör det avvärjer Stefan i målet rutinerat.

I andra halvlek bestämmer vi oss för att 'mala ner dom', och gör det. Vi utnyttjar våra lägen och avgör tidigt när Robin trycker dit två mål i början på andra halvlek. Sen rinner vi igenom och dunkar dit några bollar till.

Du satte fyra baljor i matchen, berätta om målen.

Ja, det var skönt att det lossnade lite. Första målet kommer efter lite flipperspel där jag lyckligtvis står rätt och kan slå dit den på volley. Tvåan är ett friläge efter en nickskarv av Emil, där jag går runt målvakten. Trean påminner om tvåan fast istället för att runda målvakten avslutar jag direkt. Det sista målet är en retur som jag hinner först på.

Vinner du Sigges småklubbskytteliga i år?

Haha, det vet man aldrig. Ska i alla fall jaga den fenomenale Anders Nilsson så gott jag kan. Fast bara laget vinner så spelar det ingen roll vem som gör målen. Tror min lagkamrat Dennis också kan utmana där. Det är många matcher kvar. Upptäckte dock att Sigge blåst mig på ett mål i den där skytteligan. Tror det var i Gislövsmatchen som Pelle fick en balja som var min. Men jag är inte bitter, haha.

VIIS är på väg att bli stabila i toppskiktet på serien, vad tror du om höstsäsongen?

Går vi in i varje match och spelar som vi gjorde mot Kyrkheddinge så är det ingen som slår oss. Men det är väl jämnheten som varit vår svaghet de senaste säsongerna. Vi brukar spela bra mot bra motstånd och sämre mot sämre motstånd, därför tappar vi också lite onödiga poäng. Vi har till exempel bommat fyra poäng mot Näset där dom kvitterat i sista minuten i båda mötena. Men får alla vara friska och spelet fortsätter fungera så ser jag oss som vinnare när serien är slut. Dom som utmanar främst är givetvis Skurup som leder serien idag, och Gylle som jag tyvärr inte varit med och mött själv men som jag hört ska vara starka. Skansen kan nog också lägga sig i.

Vem är snyggast i VIIS?

Haha, det kan folk själv ta reda på på söndag, 14.00. Vi möter Gislöv hemma.

Tack Slejs för din tid, lycka till!!!

Serieuppstart ikväll.

Då var det dags att sparka igång höstsäsongen i sexan.

Skribenten har idag varit uppe och inspekterat planen på idrottsplatsen och den håller hög klass efter gårdagens regn. Och om spelet från torsdagen fortfarande finns i benen så kommer det att bli en fröjd för ögat.

Matchstart 18:30 då vårt kära VIIS tar emot Kyrkheddinge.

Himlen är blå, gräset är grönt och blodet är gult.

# 17

Höstsäsongen började i nickkavalkad.

VIIS B - Anderslöv BK                      5-2 (2-0)
Emil 2
Dennis 2
Rally 1

Nu var höstpremiären avslutad och kunde inte ha slutat bättre. Säsongen drog igång med B-lagsmatch mot Anderslöv och vi kan nog säga att den tidiga sommarstarten visar att vi är bättre tränade än på länge.

Dagens match enligt Totte var en uppvärmning inför A-lags matchen på måndag. Kunde det ha varit en bättre genomkörare inför seriestarten på måndag? Inte enligt mig, bollen satt klistrad vid fötterna på samtliga och som spanjorerna hade sagt tici taca-klass på passningsspelet.

Nu över till laguppställningen för dagen. Några överraskningar som t.ex. att nummer 10 stod i målet och att Emil spelade i kedjan.