Senaste nyheter kring DM.

DM-matchen mot Kullavägen är nu förlorad.

Utdrag från viis.se:

"DM-matchen mot Kullavägens BK har vi lämnat återbud till på grund av att Kullavägen inte kunnat lämna något speltid som passat oss. Vi har medgivit vinsten till Kullavägen så nu kan vi fokusera på sista träningsmatchen mot Lunds FF till helgen sedan är det seriepremiär den 11/4 mot BK Vången.
Tommy Petersen (ordf)"

Vi ser tillbaka på vårt DM-spel och är nöjda över att ha presterat ett bra resultat.
Nu gör vi som Herr Ordförande och fokuserar på rätt grejer - framtiden och serien.

/#10

Sommartid och en härlig grusplan.

Måndag och en ny härlig träning var på ingång. Solen sken och det var ljust när vi började träna. Man kände sommaren och seriepremiären runt hörnet. Ett gott härligt gäng var taggade för vad den nya veckan hade attt erbjuda.

För övrigt var det en härlig träning med lite hårt arbete i form av man-mot-man spel och lite inläggsövningar. En comeback fick vi också se av Roger Brandt. Härligt att se, han såg hungrig och spelsugen ut..

Vi vill även påpeka för er som läst att vi förlorade med 3-0 i helgen mot Kullavägen att detta inte är riktigt klart. Vi spelade aldrig matchen då vi fick reda på att vi skulle spela på onsdagskvällen vilket var lite sent påtänkt dessutom ska slutspelsmatcherna spelas denna veckan enligt Skåneboll så vi får se hur det blir med den matchen om den blir flyttad eller om det blir en orättvis förlust. Vi återkommer inom kort...

Slutligen vill vi gratulera Claes Davidsson som fyllde 24 härliga år igår, Man såg direkt att mycket mognare spel från hans fötter och han tänkte fotboll på ett mycket mer rutinerat sätt som 24 åring. GRATTIS!


Fridens liljor

/ #13

Matchbilder: V Ingelstad - Spjutstorp

                     

Härliga bilder med lite fokus på Boffe efter önskemål...

Måndag med trötta huvuden och sega ben.

Måndagsträningen blev en träning då många av Pååls mannar kom med sega ben, trötta huvuden och lite skavanker här och var. Men det som höjde alla litegranne var den fina planen vi mötte när vi kom upp på grusen. Vaktmästaren hade varit där och fixat till den och den såg nästan lite ljuvlig ut.

Träningen började i vanlig ordning med kvadraten sen blev det en ganska så tuff löpövning där explosivitet var det som tränades i första hand. Vi sprang i någon form av pyramid fram och tillbaka, upp och ner.

Efter löpningarna var dte spel på stor plan. Detta viosade sig bli en seg tillställning. Ingen gick riktigt in i närkamperna och spelet blev sådär lojt. Men huvudsaken med träningn var att springa av sig matcherna sen helgen och det fick vi gjort och det kändes som vanlig alldeles ypperligt efter.

Fans inte så många ljusglimtar från denna träning men tre stycken kan jag bjuda på:

Sippa efter första löpningen:
"tre sånna här rundor till hade inte skadat"
Härlig inställning!

Per Alms och Claes Davidssons kanoner -  var den andra ljusglimten då de drog till på halvvolley utanför straffområdet och Manne hade inte en chans i målet.

Tommys tugg - Tommy förklarade sin besvikelse för Claes efter dennes referat sen Torna Hällestadsmatchen där framspelningen dedikeras Per Alm men i själva verket var det Tommy Ringblom som serverade med en klack (tydligen) ingen har sett den men så var det så alla vet.


Nu laddar vi batterierna till onsdagsträningen och hoppas på att det blir match till helgen eftersom IF Ale som vi skulle möta har tydligen ställt in pga dåligt med folk.

Härligt med nyuppstartade lag som inte ens har spelare att tillgå. Hur tänker man då... Vi startar ett lag utan spelare.. Bra. Nä fy för Ängagäng!!  aja Vi får väl hoppas att det dyker upp en match till oss..


Fridens Liljor!

/ #13

VIISB - Lilla Beddinge 4 - 0, Träningsmatch 090322.

B-laget hade säsongspremiär hemma mot Lilla Beddinge.
En kallt väder med stormvarning väntade oss nere på IP.

En första halvlek i medvind resulterade i en 2-0 ledning, där jag lyckades pricka in båda målen.
En frilägeslobb och sen var det väl ingen som missade tunneln på backen?
I andra halvlek gjorde Jesper Stjärna mål efter ett fint anfall där Öberg serverade bollen till Jesper.
Därefter lurade Öberg själv upp Lilla Beddinges backlinje på den obefintliga läktaren när han sprang slalom mellan dom och rullade kyligt in bollen i mål. 4-0 och en säker vinst för vårt gula gäng.
Kul med så mycket publik trots pissväder.

Fille Ekberg avslutade matchen som kapten och man såg direkt att han höjdes med uppgiften.

#10 (C)

VIIS - Spjutstorp 3 - 1, DM 090321.

Dags för sista gruppspelsmatchen i DM.
Spjutstorp stod för motståndet och deras målvakt, som vanligen spelar högerback lyckades få bollen på sig i 70 minuter. Oskärpa i avsluten från vår sida kan man också se det som.

Värt att notera från matchen var väl att Påål i halvtid bytte ut hela trebackslinjen. Något som verkade vara bestämt redan innan match. Vi har bra konkurrens i laget nu, många potentiella spelare på många platser och frågan är om det egentligen är någon som är självskriven? Påål har som han själv uttryckt det: ett angenämt problem.

Spjutstorp tog ledningen i första halvlek då deras anfallare behärskat rullade in ett friläge.
Vi skapade chans efter chans, men hade inte tillräcklig kyla i avsluten och prickade deras målvakt gång på gång.
I andra halvlekens andra halva började vi äntligen få utdelning. Hampe smög upp på en hörna och stötte in bollen med vänsterskon, en sko han förövrigt lånat av Myggan. En hörnvariant som skapats i omklädningsrummet före match.
Tvåan var ett riktigt viljemål av viljemänniskan Göran Olsson. En tilltrasslad situation där Göran först vinner duellen mot målvakten och sedan tar hand om andrabollen själv och nickar in den.
Sista målet gör på matchen sista spark. En rutinerad målskytt i Roger Ekberg gör inget misstag och rullar in trean via stolpen.

Påål hade behållit lugnet och redan vid 0-1 konstaterat för lagledare Kronvall: "Det är lugnt, vi vinner med 3-1"
Vidrig koll eller bara äcklig tur? Kan diskuteras.

Efter idel segrar har vi nu avancerat i DM.
Bara några matcher kvar till Svenska Cupen, när vi sedan vunnit den väntar Europa.
VIIS - Fiorentina på IP? Det blir bra.


Målskyttar:
Hampus Hansson
Göran Olsson
Roger Ekberg

Boffes bomb.

Onsdagen är på upphällningen.
Den gula armén har avslutat veckans sista (gemensamma) träningspass. Individuell träning är annars något vi i VIIS ser som en självklarhet. Därför är det en fröjd att efter träningen se att se tre juniorer som slutit en situps & armhävningspakt. Jesper Stjärna, Kryllet och Martin Reher låg och kämpade på klubbstugas veranda. Mums.

Kapten Bååth var tillbaka då skrapsåret läkt hyfsat. Mr.Ingelstad - Jan Persson ärade oss med ett besök i omklädningsrummet innan träningen. Han hade skaffat dator och gillade skarpt lagets blogg.
Får skicka en hälsning till Janne och hoppas att han fortsätter följa oss både här och på idrottsplatsen.

Träningen hade precis startat då jag fick en deja vú-upplevelse. Krutlukt, lösa skott - det luktade värnplikt. Kristoffer Börstell kände igen sig och myste lite extra.
Klöver-övningen sög ordentligt i benen, men alltid skönt när det är gjort. Lag Hampe la in en riktig rackarrökare på sista varvet och turades om att 'dra'.  Magnus Widell gjorde ett kanonjobb som hare och fick fart på oss yngre pågar. Detta innebar ny rekordtid på övningen. Imponerande eftersom man redan löpt två långa varv. För er som inte vet vad Klövern är för något, så handlar det mest om att lagvis springa som fan.

Därefter lite inläggs- och avslutsövningar. Kristoffer Börstell stod för träningens knall när han avslutade avslutsövningen med att bomba in en halvvolley från 25 meter.
Träningen avslutades med spel på stor plan och uppriktigt sagt blev det nog lite för stor plan. Alldeles för många som rörde bollen alldeles för sällan.

Pelle Svenssons efterlängtade comeback blev ljuspunkten denna fantastiska kväll.
Tommy Ringblom får inte heller denna gång någon guldstjärna för sitt tempo i omklädningsrummet.

Citatet:
"Det är såhär träningarna ska vara, två målvakter, två tränare, uppdelat på två planhalvor och bra tempo på övningarna."
- Kristoffer Börstell -

Match på lördag mot Spjutstorp och på söndag blir det säsongspremiär för B-laget mot L.Beddinge.
Come on lads!

/#10

Södra Sandby IF - VIIS 1 - 6, DM 090315

Ja vad ska man säga, Först skulle vi spela lördag kl 14.00. Men då ringer S Sandby och ändrar matchen till en söndag kl 15.00!! Redan där kändes det på träningen att folk tappade gnistan. Två spelare fick lämna återbud och resterande del av laget var allmänt frustrerade. 

Sen blev det söndag och vi skulle samlas i Torna Hällestad men väl där får vi reda på att vi ska byta om i S Sandby för att sedan köra tillbaka till Torna Hällestad för att S Sandby inte har någon egen plan.

När vi väl började värma upp kändes det direkt att gnistan från förra veckans match inte fanns där överhuvudtaget. Det var dålig kommunikation, dålig inställning och allmänt lojt. Kapten Bååth försökte förgäves att tagga upp oss.

Men till slut kom matchen då igång och vi fortsatte på samma lyckade formation som förra veckan nämligen vår 3-4-1-2 uppställning. Och det visade sig ganska snabbt att S Sandby som ställde upp med ett P16/juniorlag inte hade mycket att hämta,  trots att vi spelade näst intill usel fotboll och förra veckans stabila spela var som bortblåst. Vi lyckades dock trycka in 1-0 genom Dennis Andersson som gjorde comeback efter sin Thailandvistelse. Och efter målet hade vi en period på 7-8 minuter där vi spelade någorlunda bra men då lyckades S Sandby  något snopet sätta 1-1 efter en bra genomskärare genom vår sovande backlinje där deras anfallare avslutade behärskat. Efter deras mål fortsatte det dåliga spelet, trots vi hade bollen i stort sett hela tiden kom vi aldrig någon vart tills en mycket rutinerad herre vid namn Roger Ekberg styrde upp laget genom att skruva in en hörna så vi kudne  gå till halvtidspaus med en 2-1 ledning.

Andra halvlek började något bättre då Roger Ekberg återigen lyfte oss genom en snygg lobb över målvakten efter en öppnande passning och vi hade i stort sett säkrat segern efter 3-1... efter 3-1 målet gick proppen ur då S Sandby valde att göra en VIIS och spela med en 3 backslinje. Vi kunde stundtals enkelt springa igenom deras försvar och kunde trycka in 4-1 genom en läcker passning av Claes Davidsson som följdes upp av en kylig tjipp signerat Christoffer Öberg. Sen kom 5-1 och 6-1 på beställning genom Roger Ekberg som blev 4 måls skytt för dagen.

Matchen slutade 6-1 men det kunde blivit tio mål till om vi bara hade spelat lika bra som förra helgen. Men det är svårt att motvera sig ibland hur illa det än låter. Men vi får ta nya tag och tagga upp oss och hoppas attt aldrig mer behöva beträda den mediokra grusplanen i Torna Hällestad fler gånger, vi kan den nu!

Förövrigt var det kul att se Dennis Andersson göra säsongsdebut och dessutom göra mål också. Vi såg även Mikael Holm göra comeback i den gula tröjan.

Nu taggar vi för en ny vecka med nya träningar och matcher...





/ #13

Matchbilder Torna Hällestads IF - VIIS

                           

En härlig match och en härlig seger.. Idag är det träning igen, nu kör vi pågar!!

/ #13

Var är Micke Holm?

Efter helgens lyckade match mot Torna Hällestad var det dags för ny vecka och en härlig måndagsträning i lätt duggregn. Kvällen började i humorns tecken då Kapten Bååth hade en oroväckande saknand av Micke Holm. Han sprang runt i hela omklädningrummet och letade efter Micke Holm och hävdade att han va där.. men ikke, det va bara vanlig härlig kärleksfull saknad från Bååths sida. Men så till slut kom MIcke Holm och Magnus hjärta bara lättade. så skönt att se hur mycket vår Kapten bryr sig om laget.
 
Själva träningen började i vanlig ordning med en form av kvadrat fast denna gången var det i en triangel istället.

Efter uppvärmning och strecth/tänjning var det dags för dagens hårda jobb. Men ändå en rolig övning, jag kallar övningen för "sick-sack spring med passning". på nio koner placerade vi ut spelare i en snitstig sick-sackbana. Ja mer behöver jag inte säga än att vi sprang i sick-sack och övade passningar med högern och vänstern.

Efter denna innovativa löpövning var det dags att dela upp oss hälften nere hos Påål vid ett straffområde där vi tränade försvarsspel i form av pressa så att han inte kan vända upp. Vi tärnade även väggpassning och avslut här.

och hälften på andra sidan hos Manne där det var spel utan mål som nalkades. Detta är också är en jobbig övning där man tränar allt; tempo, passningar, rörelser mm. en bra öving men ack så jobbig.

Vi avslutade med härligt "lir" på två mål men på lite mindre plan där vi möttes fyra-mot-fyra där Öberg visade kyla och spelsug i avslut och passningar vilket också leddde till att lag Öberg, slejs, Micke Holm och Kronvall fick igång ett mycket fint spel framåt slutet. Kvällen avslutade lite tråkigt närt Tommy Ringblom fick en boll mitt i planeten och föll ner mot marken med en befarad hjärnskaning men han återhämtade sig och kunde sedan slutföra träningen genom en dusch och enligt rapporter kommer han inte få några men för livet efter denna klockrena "tåfis" i ansikte. Han är hård som stål!

värt att nämnas är att Dennis och Fredde var  tillbaka efter sin Thailnadresa och både visade ett oerhört sug efter grusplanen med en fin attityd, bra inställning och glada tillrop.

Men den stora frågan: Var är Micke Holm? =))

Fridens Liljor
/ #13


Torna Hällestad - VIIS 2 - 5, DM 090307.

När vi anlände till Torna Hällestad var det första samtalsämnet planen.
Coach Påål hade varit ute och inspekterat och var INTE nöjd med vad han fått se. Fantastiskt gropig med stora ytor som var mjuka likt en sandlåda som barn leker i. Den fick vår egen grusplan att framstå som rena Anfield.

Men skit i planen tänkte vi, och ett par av oss sprang in för att tejpa fötterna och på så sätt förhindra stukningar.
Förra året var fotlederna en av våra svåraste motståndare och ett flertal spelare gick långtidsskadade just på grund av dessa. Hittills (ta i trä) har vi varit skonade från större skador och kommer nog bättre förberedda än på länge till premiären. Men nu var det ju matchen det handlade om.
Påål kom med dagens överraskning då han förklarade att vi skulle prova ett nytt spelsystem - en typ av 3-4-1-2, med Christoffer Öberg i en fri roll. Ett genidrag då Öberg var planens gigant och vann det mesta på mittplan och kom gång på gång rättvänd mot Torna Hällestads försvar. Även trebackslinjen höll ihop bra med Kronvall, Kapten Bååth och Ola, senare Sippa.
Trots att planen var aningen svårspelad hade vi övertaget från början till slut. Reslutatet 2-5 var i underkant och med marginalerna mer på vår sida kunde det blivit ytterliggare ett par mål.

0-1 kom efter ett precist inlägg av Per Alm, där jag själv dök upp på bortre stolpen och stötte in bollen via ribban.
Hemmalaget kvitterade på nick i en lite rörig situation, innan Tommy Ringblom distinkt satte 2-1 för oss efter fint inlägg från Kronvall.
Trean håller jag helt objektivt som matchens delikatess. Efter ett misstag av målvakten, valde jag att lobba från 35 meter.
En hög lobb, som tillslut letade sig in i nät.
Halvtidsresultatet 3-1 i vår favör fick vi vara nöjda med med tanke på nytt spelsystem och många nya roller.

Kanske slappnade vi av lite för mycket i halvtid och när andra halvlek började, fick Torna Hällestad ganska snabbt in sitt andra mål för dagen. Jag, och många andra med mig, hävdar att Eve blir störd av en offsidespringande hemmaanfallare, men domaren väljer att fria.
Irritation efter många fula tricks från hemmalaget gjorde matchen till en psykologisk kamp, där lugnet fick avgöra.
Vi hjälptes åt internt och lyckades lugna ner den hetska stämningen. Vi lade istället fokus på helt rätt grejer, nämligen matchen.
Sista halvtimmen kontrollerade vi matchen och stack gång på gång upp och irriterade Hällestads mittbackar.
4-2 kommer efter mönsteranfall där Kronvall sätter upp på bollen Johannes, som håller emot och spelar fram till mig, som sedan spelar tvärs över straffområdet där Öberg dyker upp - mål.
Helt enligt instruktionsboken.
Sista målet gör Johannes efter ett piggt inhopp som anfallare. Inlägg från höger som jag nickskarvar bakåt till Johannes, som tar emot och rullar in femman.
Det som kan kritiseras lite är väl hawaii-spelet som uppstod de sista minutrarna. Ända in i kaklet nästa gång.


Med tanke på att vi ställdes inför ett helt nytt spelsystem löser vi situationen på ett mycket bra sätt. Lägg därtill att vi saknade en del spelare, så kan truppen bli riktigt stark inför seriestarten.
Nu är jag ju inte helt objektiv, men hade jag varit det hade jag fortfarande påstått att vi var betydligt bättre än Torna Hällestad idag.
Objektivt sett hade jag önskat den där konstsparken i slutet ett bättre öde. Men det kommer nya matcher - nya konstsparkar.



 

Målskyttar:
Claes Davidsson 2
Tommy Ringblom
Christoffer Öberg
Johannes Persson


Uppladdning för match


Då var det fredag igen, ännu en veckas träning är avslutad. Denna veckan hade överlag en mildare ton än förra veckans springande och hårdjobb. Denna vecka har vi fokuserat på det Påål vi behöver jobba extra med. Vi har övat uppspel på markerad forward, håll emot och hitta passningsvägar. Ja alla har prövat på att få agera targetplayer.  Vi har även ägnat veckan åt försvarsspel då fokus har legat på att kommunicera mer givetvis. Vi har även spelat mycket på få tillslag för att få upp tempot och passningskickligheten.

Veckans träning har fungerat utmärkt med 24-25 st på varje träning vilket gör det hela mycket roligare. Kul att se så många nu igen på träningarna. nu fortsätter vi så här pågar!

Imorgon lördag är det dags för första tävlingsmatchen, nämligen DM match mot Torna Hällestad borta. Torna Hällestads IF spelar på Tornavallen nästan två mil utanför Lund. Föreningen grundades 1938 och huserar i division 6 detta året. Men Torna Hällestad slutade näst sist i division 5 förra året och är alltså tillbaka i division 6 igen efter endast en säsong i femman. Men detta gör att det förmodligen kommer bli en bra match med bra tempo. 

Vårt lag ser bra ut, 16 friska män är kallade och frågan är hur Påål väljer att fomera laget? Det enda som är helt klart är väl att allas vår Stefan "eve" Evehammar kommer att vakta kassen men resten av laget är en gåta som löses i Pååls huvud under fredagskvällen avnjutandes en flaska vin.

Nu taggar vi upp och går in med en jävla inställning imorgon på matchen. Det kommer bli bra, jag känner det....

Slutligen vill vi passa på att gratuela fd. lagkapten som blev pappa för två veckor sen. STORT GRATTIS från hela VIIS.


Nu laddar vi för morgondagen!


Fridens Liljor!
/ #13

Exklusiv intervju med Kapten Bååth.

Vi träffar kaptenen i ett svettigt omklädningsrum på V.Ingelstads Idrottsplats. Laget som tillhört toppen i sexan några säsonger har precis avslutat sin träning och stämningen är hög och förväntansfull inför det som komma skall - ny säsong.

Magnus Bååth, vad har du förförhoppningar inför säsongen?

- Mina förhoppningar är givetvis att vi ska ta steget upp i femman. Efter ett par år i sexan är det dags, så en topp-placering och sen steget upp.
Magnus höjer ett varningens finger för Minnesberg och Skansen.
- Det är vi som ska kriga om det, säger han.

Personliga mål för Magnus är rätt och slätt att hålla rent framför kassen. En önskan om att få gå upp på någon hörna eller frispark finns hos honom.
Vi pratar lite kring truppen och Magnus konstaterar att mängden på träningarna varierat friskt, men att det senaste veckan sett skapligt ut. Han lyfter fram de nygamla lirarna Micke Holm och Tommy Ringblom som nyförvärv, och poängterar att Mats 'Mitzi' Nilsson tråkigt nog lagt skorna på hyllan. I övrigt har VIIS fått bibehålla i stort sett samma trupp som föregående säsong. Några juniorer har också tillkommit och det är alltid positivt och roligt enligt Magnus.

Finns det några spelare i laget som du tror extra mycket på inför säsongen?
- Hampus Hansson har sett riktigt pigg ut på försäsongen och kommer bli viktig. En annan som aldrig gör en dålig match är slitvargen Per Alm. Dom två blir viktiga kuggar i vårt lagbygge i år. Och en målvakt som tränar regelbundet, det saknade vi tyvärr förra året.



7 SNABBA MED MAGNUS BÅÅTH.

Ålder:
Nyss fyllda 25.
Roll: Släpande mittback.
Säsonger i VIIS: Tickar uppemot 20 nu.
Förebild: Ivan Helguera har alltid varit stor.
Styrkor: Läsa spelet, bra på att rensa och snabbheten.
Svagheter: Huvudspelet, och skottet enligt vissa, men jag själv tycker inte det stämmer.

Avslutningsvis, hur många mål gör du i år?
- I egen kasse eller?, frågar Magnus med glimten i ögat, och fortsätter sedan:
- Nej, allvarligt talat, får jag ta steget upp över halva så gör jag ett i år, men det är ju upp till tränaren.

Och tränaren, det är ju Paul Björk som tagit över den gula armén.
En intervju med honom och hans tankar kring kommande säsong kommer lite närmare seriepremiären.
Håll er till tåls.

Tvåmål.

24 man och spelövningar/lir hela träningen. Vad är det här för underbar försäsongsträning, tänkte vi.
Det spekulerades friskt i huruvida det här var ett genidrag från Påål för att om möjligt locka ungefär lika många spelsugna herrar till onsdagsträningen. Smart i så fall. Halvkass uppslutning de senaste två veckorna har gjort att vi inte kunnat få ut max på träningarna. Ändring nu? DM på lördag.

Påål verkar ha bra koll på vad vi behöver träna på och det gick väl även upp ett ljus för oss spelare vid dagens "hålla emot och spela tillbaka-övning", som sett på det stora hela gick sådär.

Ett par glänste extra i den vindstilla vår(?)kvällen.
Tommy Ringblom gör en bra träning och svarar för kvällens delikatess när han elegant och lagom retligt klackar bollen över Påål i måålet. (Säg det där på Göinge-dialekt så blir det ganska kul)
På hedrande andraplats i tävlingen om träningens mål kom Roger Ekberg med sin läckra lobb.
Även trevligt att en del av de minsta juniorerna hänger med och visar framfötterna. Har dock problem med namnen fortfarande, så jag hänger inte ut någon här.
Råger Persson och Christoffer Öberg visade prov på härliga kombinationer på vänsterkanten i det gula laget. Göran Olsson, som förresten är officiell motståndare till den här bloggen, bjöd på ett par läckra glidtacklingar som vanligt. Detta till trots, var det Johannes Persson som fick tvätta ur ett svidande sår i duschen - som vanligt.
Achim's son, Martin Reher, gjorde comeback efter sin innebandyutflykt. Såg lite tung ut, men det ändrar vi på nu.

Johan Strandqvist prickade förövrigt soptunnan med tejpen.

På onsdag bjuder vi på en intervju med kapten Bååth, gällande mål och tankar kring säsongen.
Publiceras exklusivt här på bloggen på onsdagkväll nångång. Håll er till tåls.

/#10

RSS 2.0