Svenstorps IF - V Ingelstad IS, 090529

Svenstorps IF - V Ingelstad IS: 2 - 3
Dennis Andersson, 2
Claes Davidsson

Em härlig fredagskväll på Österlen. Vädret var kanon och planen var ännu bättre borta i Svenstorp som förövrigt ligger 8,5 mil här ifrån.. härligt en fredagskväll.

Men matchen startade bra från VIIS sida och vi skapade många chanser och vi fick in 1-0 genom snyggt spel inom laget där Dennis Andersson trycker in en retur på nära håll.efter målet kunde vi både gjort 2 och 3-0 men istället kvitterar Svenstorp till 1-1 med ett mäktig skott utifrån straffområdet efter slarv i försvaret där vi inte fick iväg bollen.  efter deras kvittering gick det trögt för oss och vi skapade inte så mycket som vi borde och vi stressade med bollen men efter en bra frispark nerifrån Fredrik Johansson i målet lyckades Dennis skarva bollen vidare till en djupledslöpande Claes Davidsson som kunde rulla in bollen behärskat till 2-1. I slutet på första halvlek skulle Svenstorps spelare hjälpa Fredrik Andersson upp men drar honom i håret istället och Fredrik svara med att högljutt reagera och domaren tar fram de röda kortet och visar ut Fredrik. Svenstorpspelaren fick inget utan han fortsatte tigga och spela fult hela matchen.

I andra halvlek trycker Sventorp på mot våra 10 man och vi försvarar oss bra och släpper inte till något och Fredrik i målet storspelar. Men de lyckas få till en kvittering på ett hårt pressat skott som är otagbart för Fredrik och 2-2 blev det. Efter 2-2 började vi kämpa och slita och skapade en del småchanser. Med en kvart kvar av matchen får Svenstorpspelaren (samma som var på Fredrik) ännu ett hjärnsläpp och sparkar ner Roger Ekberg i deras egna straffområde. Domaren pekar på straffpunkten och visar ut den något orutinerad Svenstorspelaren. Dennis Andersson rullade in straffen och 2-3 var ett faktum. Svenstorp tackade sin utvisade spelare men fortsatte att pressa och slutet på matchen blev en uppgörelse mellan VIIS försvar  tilsammans med en strålande Fredrik och Hela Svenstorps lag. Vi kämpade för varandra och lyckas hålla tätt där bak och 2-3 slutade matchen och vi tar med oss 3 poäng från Österlen efter en kanske inte så välspelad match men en gedigen kämparinsats.

Vill lyfta fram Fredrik Johansson i VIIS mål som stod för ett par spektakulära räddningar som hölll oss kvar i matchen. Annars var kollektivet och kämparglöden de bästa från matchen mot Svenstorp. 3 pinnar får vi med oss och vi går upp i topp i tabellen igen.

Laguppställning:



/ #13

V Ingelstad IS - Skivarps GIF, 090527

V Ingelstad IS - Skivarps GIF: 2 - 5
Göran Olsson
Christoffer Öberg



Hmmmm... VIIS ställde upp med en något annorlunda uppställning än vanligt nämligen med en 4-4-2 uppställning. Och vi började hyfsat bra och tog ledningen med både 1-0 och 2-0. fgörst genom en indirekt frispark där Göran Olsson dammar av dagens hårdaste kanon  och målvakten kunde mest titta på och se den gå¨in. 2-0 kom genom en riktigt läcker lobb av Christoffer Öberg.

Men sen var det stopp, Vi slappnade av och tändingen var som bortblåst, vi stressade i uppspelen och Skivarp kunde jobba sig in i matchen. Deras unga snabba och hungriga spelare hade många stunder väldigt roligt med bollen mot VIIS och kunde blanda snygga finter med bra framspelningar. 2-1 kom rättvist genom ett världsklass mål av deras target nummer 7 då han lobbar in bollen otasgbart för Fredrik Johansson i målet.

2-2 kom precis efter halvtid genom ett skott av deras vänsterback som han inte gör om i denna världshistorien. Sedan kunde de även göra 2-3 genom en nick på nära håll och då var det som om vi gav upp helt och börjad fundera över Champions Leaguefinalen istället. i 65 minuten gav vi upp och de kunde ganska enkelt göra både 2-4 och 2-5 på ett uddlöst V Ingelstad som i stort sett inte skapade en målchans i andra halvlek.

Matchen slutade 2-5 till Skivarp och dte va ett rättvist resultat då vi inte bjöd upp till någon kamp överhuvudtaget. riktigt usel inställning av oss och jag hoppas att vi alla taggar till inför fredagens möte mot Svenstorp.

Idag lyfter jag inte fram någon utan nu blickar vi framåt och taggar upp rejält så vi kan höja oss till den nivå vi hade i början av säsongen.

Laguppställning:


KOM OCH HEJA!



GLÖM INTE ATT KOMMA TILL V INGELSTADS IP IKVÄLL KL 19.00 OCH HEJA PÅ VIIS A-LAG
EN PERFEKT UPPLADDNING INFÖR CL-FINALEN

VIIS - Skivarps GIF
KL 19.00 PÅ IP!


IKVÄLL STYR PÅÅL UPP DET!



Föresten.. Har ni läst TA Sigges veckans...
...poängräddare: Tony Ringblom kom in som avbytare för Västra Ingelstad i sista minuten och innan slutsignalen hann Tony också med att kvittera till just poängräddande 2-2.

HEJA TONY!



090522, Köpingebro IF - VIIS, 2 - 2.

Köpingebro har seriens hittills bästa plan. Alltid trevligt att se.
Tyvärr hotades matchen av ett cirkulerande åskväder som kunde ställt till det.

Nu gjorde det inte det och matchen mellan Köpingebro - VIIS kunde genomföras.
VIIS började matchen bäst och hade ett par möjligheter att ta ledningen och gjorde också detta. Målet dock felaktigt bortdömt när den assisterande domaren missar att det är en Köpingebro-back som förlänger bollen som sedan leder till mål.
Därefter böljade spelet och det kunde lika gärna varit ledning för antingen det ena eller det andra laget i halvlek. 0-0 stod sig dock och andra halvlek drog igång på den snabba planen efter eftermiddagens regnande.

En bit in i halvleken krigar Dennis Andersson sig fram till höger i straffområdet. Slår sedan en fin passning in till Claes Davidsson som bara har att stöta in bollen i mål. Ledning VIIS.
Direkt efter ledningsmålet fortsätter VIIS sin press och har genom sina anfallare både en och två möjligheter att sätta tvåan och på så sätt ta ett ordentligt grepp om matchen. Målen uteblir och vid en tilltrasslad situation lyckas Köpingebro istället trycka in en kvittering. Detta sedan Köpingebro taktiskt skickligt flyttat upp folk och gått ner på en trebackslinje.

Efter kvitteringen böljar spelet återigen och 1-1 känns ganska rättvist. Kanske inte sett till målchanser, men sett till spelet på mittplan kan slutsatsen dras att en poäng var är okej för båda lagen. Då chockar Köpingebros anfallare i 90:e minuten med en lobbvolley i bortre. Köpingebrospelarna och publiken jublar, men tystnar lika fort då VIIS stått för sitt genidrag i tränarväg. In på planen med comebackande måltjuven Tommy Ringblom. Vid första bollkontakten rullar han in kvitteringen mellan benen på målvakten. Hyfsat framspelad av sin anfallarkollega.

Kanske inte världens bästa match att se, men två väl kämpande lag som mestadels ägnade sig åt sjyst spel och hade en trevlig fredagkväll.

Laguppställning:



 


/#10

Tråkig incident på Snarringe IP.

Skegries målvakt bröt benet i matchen mot Gislöv.
Mycket tråkigt, men det som får mig att höja på ögonbrynen är följande.

Utdrag från TA:

"- Det var en olycklig situtation, där Johan Nilsson kommer i närkontakt med Jonas, när han spelar bollen på marken. Det ser ut som Johans ben liksom hänger kvar och träffar Jonas över skenbenet och tyvärr verkar det som om skenbenet gick av.

Så förklarar både Roland Johansson i Skegrie och Thomas Kronvall i Gislöv och båda är också lite tveksamma till den utvisning som nästan automatiskt drabbade Johan Nilsson.

- Först tycket jag väl det var helt OK men nu efteråt kan jag tycka att det kanske var lite hårt dömt.

Det dröjde länge innan ambulansen kom till Snarringe och spelarna fick vänta i omklädningsrummen. När väl ambulanspersonalen var på plats tog det också tid innan man helt hade fixerat Jonas Jonassons ben för vidare transport till lasarettet
."

Frågan lyder:
Har Thomas Kronvall bytt klubb?
Går våra tvättavgiftspengar egentligen till Gislövs lagfester?
Vad är det som står på? Finns det flera Thomas Kronvallar?

/#10

Lite funderingar kring det här stora 'bråket'.

Det är väl härligt med utrymme i lokalpressen.
Tråkigt bara att det inte är för våra prestationer vi hamnar där, utan mer i ett skandalartat avseende.
Huvudnyhet på sportsidorna - Småklubbar i bröllopsbråk.

Hela historien är mycket tråkig.
Att en vecka innan göra en förfrågan om en match som varit schemalagd sedan tidigt i våras, är väl i sig helt okej.
Om sex personer 'glömt' och plötsligt slagits av att dom ska på bröllop det här datumet kan man ju inte göra annat än försöka ändra. Jag köper det.
Vad som inte är okej är att räkna med att det ska gå igenom.

Nu förväntar man sig att vi ska anpassa oss efter de här bröllopsfirarna som rört till det. Att vi saknar spelare vid de tillfällen som föreslagits som alternativa speldagar, spelar tydligen ingen roll.

Det finns tre saker med det här som jag absolut inte gillar.
En har jag nämnt.
Den andra är att någon herre i Minnesberg ringer Sigge Hansson och gråter ut likt vilken dokusåpastjärna som helst.
Allt för att vinna medömkan och försöka vända på det, så att vi har gjort fel.
Sigges vinkling på den här artikeln kan också diskuteras - men det lämnar vi.

Vi löser gärna problemet och spelar ett annat datum, men inte när vi saknar startspelare. Det priset ska vi inte behöva betala för att sex stycken i Minnesberg inte haft koll på kalendrarna.

Det tredje och sista som jag inte gillar med det här är att de där sex bröllopsgästerna tydligen anses som Minnesbergs 'bästa' eftersom man inte kan ersätta dom med några av de spelarna som man tänker använda i B-lagsmatchen på söndag. Minnesberg spelar nämligen match även på söndagen.
Är det inte så det funkar, att man ersätter A-lagsspelare med B-lagsspelare om så behövs?
Eller har man bara 15-16 spelare i seniortruppen?
Måste bara jobbigt att driva både ett A-lag och ett reservlag i så fall.

Nu har det kommit till den konsekvens att matchen är uppskjuten.
Känns som den bästa utgången. W.O. är aldrig kul och matcher ska helst, om det är möjligt, spelas på lika villkor.
Nu kommer den föhoppningsvis göra det, och det är kul. Matcherna mellan oss brukar alltid bli roliga och spännande tillställningar. Förhoppningsvis även denna gång.
Kanske kan TA skriva lite om matchen då istället?

/#10

Småklubbar i bröllopsbråk

Sigge är tillbaka och idag får vi en hel spalt i TA. En tråkig nyhet kan man ju tycka dock finner jag den ganska lustig då man påvisar att det "bara" är division 6 men ändå är det så allvarligt att man ska gå till både press och fotbollsförbundet.


Det är inte ofta det bråkas i våra småklubbar men nu har det blossat upp mellan Minnesberg och Västra Ingelstad. Anledningen är att Minnesberg har nästan halva laget borta på grund av ett bröllop.

Så här säger Hans Magnusson i Minnesberg:

- Vi får inte ihop lag och jag fattar inte att det inte går att lösa så att vi kan ändra matchdatum.

- Vi är beredda att spela i princip när som helst bara vi får en dags vila mellan matcherna, förtydligar tränaren, Benny Olsson.

Paul Björk, som är ansvarig tränare i Västra Ingelstad, säger så här:

- Jag har suttit och ringt runt till spelare sedan i söndags men det är inte så lätt och vi har också spelare som är borta under vissa perioder fram till sommaren. Vi fick reda på att Minnesberg hade problem så sent som förra torsdagen och bröllopet måst man väl ha känt till sedan tidigare. Jag menar att vi gjort vad vi kan för att ändra och vi vill ju inte att tabellen haltar ända fram till hösten.

- Jag tycker inte vi fått ett enda alternativ att jobba med och som det nu ser ut måste vi lämna walk over, avrundar Benny Olsson.

En poäng i sammanhanget är att tränare Olsson - med mer än 20 år på nacken som fotbollstränare efter en framgångsrik spelarkarriär i IFK Malmö - har just Västra Ingelstad som moderklubb.

Hans Magnusson kommer under fredagen att ta kontakt med Skåneboll för en sista konsultation i ärendet och han hoppas fortfarande på "ett under".

- Ja, walk over finns verkligen inte i vårt resonemang - någonsin - och jag hoppas fortfarande att vi når fram till en lösning.

Sigge Hansson

Problemet att byta datum hade nog inte varit något problem om man inte kommit på att halva laget ska på bröllop en vecka innan match. Detta borde varit bestämt sen långt tillbaka. Inbjudningskorten måste ju vara skickade i vintras någon gång. eller vad vet jag, jag är ju inte gift.

Men "Det är ju bara division 6"

Ja precis det är bara division 6 så då kan man väl spela trots att de "bästa" spelarna är borta såvida man inte har en trupp på endast 11 spelare men det tror jag nog inte, väldigt jobbigt i sånna fall att spela utan avbytare de andra matcherna och väldigt stabilt om dessa 11 kan spela varje match också utan avstängningar, förhinder och skador. Men detta tror jag inte då Minnesberg har ett bra lag som gått bra i division 6 och då bör man ha en lite större trupp än 11 man. Dessutom har man ett B-lag som spelar i HR division 4 så spelare borde där finnas.


Jag hoppas att det hela löser sig för att bråka är något som inte hör till den härliga småklubbsfotbollen..


/ #13

VIIS - Bosniska Behar FK, 1 - 4, 090509.

Efter fyra raka segrar i inledningen av säsongen sade det stopp mot Bosniska Behar på hemmaplan.
De inte så charmiga siffrorna 1-4 i en match där för en gångs skull vår andra halvlek var vår sämsta. 

Det började dock bra i första.
Några minuter in i matchen slår Kristoffer Börstell en krosspassning som jag skarvar vidare till Fredrik Andersson som snyggt tar emot och trycker in sitt andra mål för säsongen. Välplacerat i första krysset.
Därefter skapar vi en hel del framåt men har inte riktigt marginalerna på vår sida.
Mycket kamp i första delen av halvleken. Ställningskrig.

När en halvtimme är spelad har Behar tagit över mer och mer och även lyckats kvittera och ta ledningen med 2 - 1.
Något retsamt eftersom ettan går in via stolpen och tvåan via ribban. Återigen marginaler.
Å andra sidan har Stefan Evehammar i målet stått för några spektakulära avvärjningar vid målchanser för bortalaget, så bortaledningen var kanske rättvis ändå.

I andra halvlek har vi tyvärr inte mycket att sätta emot.
Behar rullar boll bättre, löper bättre och skapar därigenom mer.
De lyckas göra två mål till och på så sätt banka spiken i kistan.

Vi möter ett bättre lag som säkerligen med den nya tränaren kommer ta många poäng i årets division sex.
Höjer till och med ett varningens finger att Bosniska Behar kan stå som slutsegrare när säsongen är över.
Det är i alla fall det bästa laget vi mött hittills i år.

Vi blickar framåt och med en bra träningsvecka framför oss laddar vi för matchen mot Minnesota till helgen.

Laget:



/#10

Utdrag från TA.

Veckans stabilitet:

Paul Björks grabbar i Västra Ingelstad går på i ullstrumporna och precis som laget han tränade i fjor, Östra Torp Gif, tog Ingelstad också fjärde raka segern!


Veckans skytteliga:

5 mål: Claes Davidsson, Västra Ingelstad.
4 mål: Anders Nilsson, Östra Torp, Björn Ekroth, Skegrie, Daniel Persson, Gylle.
3 mål: Tim Jörvall, BK Näset, Mikael Fransson, Filip Zahn, Östra Torp, Faik Ademi, Skanör/Falsterbo, Per-Ola Pettersson, Skansen, Peter Svensson, Västra Ingelstad, Jeppa Andersson, Skegrie, Mirza Vrbanjac, Behar, Roger Jönsson, Minnesberg.


/Sigge

Hemsidan uppdaterad.

Sådär pågar, nu kan ni njuta av era läckra nunor på http://viis.se
Missa inte den exklusiva spelarinfon.


Här kommer en lektion från Pelle Svensson hur man vinner boll.

Ni som inte har info om er eller saknas helt, skicka ett mail. [[email protected]]
Nu laddar vi för lördag!

/#10

Spelartruppen snart uppe på hemsidan.

Snart lanserar vi årets spelartrupp på hemsidan, bättre sent än aldrig som man säger i dagens moderna samhälle... Missa inte detta på http://viis.se/fotboll/seniorerna/. HÅLL UT!

Träningen igår fortlöpte på bra, bra tempo på många ben men det behövs lite mer jävlaranamma för att vi ska bibehålla vår fina svit. Matchen på Lördag mot Behar är flyttad till VIIS hemmaplan. Så kom dit och heja på oss kl 14.00... Behar som har varit lite upp-och-ner i år med endast 4 poäng i serien men å andra sidan slog man ut IFK Malmö i DM. En tuff match väntar på lördag och vi måste ge allt för att fortsätta segertåget.

lite snabba foto från gårdagens träning:

   

1. Mattias Stjärna tog mycket på sig för att inte frysa
2. Teknikhörna där Johan Strandqvist dominerar
3. De vise männen diskuterar taktik


/ #13


Det vankas fotografering.

Viktig info:

Fotodags på onsdag gubbar - OM solen skiner.
Dags att styla innebandyfrillorna.

Fotostaben kommer vara på plats i god tid.
Just det, alla ska fotas i Per Alm's tröja - armhävningar och situps är alltså ett hett tips.

/Fotostaben

Fjärde raka!

V Ingelstad IS - Janstorps AIF: 5 - 2
Claes Davidsson, 3
Per Alm, 2

Då var det klart, V Ingelstad IS - Janstorps AIF slutade med en komfortabel 5-2 seger till VIIS. En match som började i ett rasande tempo med 3 tidiga mål.

För en gång skull såg uppvärmningsspelet bra ut innan matchen. Vi såg laddade ut och kämpade på bra och fick igång både snack och fötter på uppvärmningen. Kanske inte så konstigt då vi skulle möta Janstorp som har inlett säsongen oerhört bra och det var som Påål sa innan matchen: "Idag får vi nog bekänna färg"

Men istället började matchen i ett rasande tempo där första målet kom direkt efter avspark. Där Magnus Bååth vinner en nickduell med sin fina spänst där bollen sedan hamnar på Pelle Svenssons fötter som i sin tur förlänger till Christoffer Öberg som lägger in bollen till Per Alm som stänker in 1-0 efter 20 sekunder. Vi fick en härlig start som skulle bli ännu härligare eftersom "Claes Davidsson Show" tog vid efter 1-0 målet. Claes rullade starkt in 2-0 några minuter efter ledningsmålet på ett som han själv vill säga det "Boffe vis". Rullade in bollen i fel hörn vad det nu betyder, Ja jag vet ju inte jag är back men snyggt blev det iaf. 3-0  kom ytterligare några minuter senare och detta var en riktig snygging. Öberg lägger ett volleyinlägg som Claes möter med ännu en volley som han levererar i krysset mycket snyggt och 3-0 stod det efter ca 13 minuter och då satte tjatet igång från Janstorpsspelarna. Först var bollen dålg sen var domaren värdelös och sen var hela Janstorps värdelöst. De skällde på varandra, gick in fult i närkamperna och hela deras dag verkade förstörd.Tjatet fortsatte hela matchen och rättvist hade varit med 1-2 utvisningarna på dem redan i första halvlek då det var väldigt hårda ord som kom ut ur olika munnar och det borde nästan varit barnförbjudet att vara där och lyssna på detta tråkiga.

Vi försökte att inte falla in i deras tjat och vi lyckades trycka in 4-0 innan första halvlek var slut och Claes Davidsson hade gjort ett äkta Hattrick.. bara att ta av hatten och bocka. I slutet på första halvlek åker Pelle Svensson på en märklig utvisning och VIIS får första utvisningen??!! vad händer tänkte vi.. mycket konstigt och alla kände att domaren tyvärr tappade matchen och inte vågade stå emot Janstorpsspelarnas gnäll. Istället för att varna vände han bara ryggen åt. Att dömma är inte alltid det roligaste uppdraget men det kunde ha förstört matchen ännu mer tyvärr.

I andra halvlek gör Janstorp nämligen ett tidigt mål då de trycker på med fullt manskap mot våra 10 man. Men VIIS kämpar emot och stänger matchen och 5-1 kommer på en kontring då Janstorp har flyttat upp. Öberg kommer fri men bollen hamnar så småningom hos Per Alm som rullar in sitt andra för dagen och matchen känns avgjord. Tyvärr händer något mycket tråkigt vid 5-1 målet då Janstorps målvakt levererar en knytnäve i Öbergs bakhuvud och blir helt rättvist utvisad. 

Janstorp lyckas få in ett mål till. När det väl står 5-2 dömmer domaren straff för att Stefan Evehammar håller bollen för länge, STRAFF!? Nä Assisterande domaren ändrar detta till en indirekt frispark som Janstorpsspelarna slår snabbt i  mål och domaren blåser 5-3 men ändrar sig sen och  5-2 står sig. Varför han ändrar sig finns det delade meningar om men eftersom Stefan ska få en varning för maskning så måste domaren blåsa igång matchen igen därav dömdes den indirekta frisparken bort.

Det var en minst sagt annorlunda match som ändå slutar rättvist med 5-2 seger för VIIS och därmed vår fjärde raka seger i årets seriespel. Fortsätter vi så här med samma härliga inställning kan det bli riktigt bra i år. Värt att lyfta fram från denna match är självklart Claes Davidssons Hattrick samt hela laget som kämpar för varandra och vinner rättvist.

Nu taggar vi upp för nästa match och eftersom Gislöv slog Skansen är VIIS numera i Toppen av Division 6, HÄRLIGT!




/  #13

4:e raka segern ett faktum.

I väntan på referatet från helgen kan ni njuta av det här.


André Kronvall trycker iväg ett monsterinkast.


Glöm inte att spana in skytteligan på http://viis.se
Nu börjar det hända saker där.

/#10

RSS 2.0