Det som göms i snö..

Men en och en halv månad kvar till seriestarten ser det hyfsat bra ut. Visst finns det mer att önska i träningsnärvaro och klimat, men nu ser det ju i alla fall ut som att snön ska försvinna.
Idag vankas det träningsmatch för B-laget i Anderslöv. Klagstorp står för motståndet.
Återkommer med resultat och mer detaljer kring det.

En annan aktuell spännande tillställning är den årliga Melodifestivalen. Som vi alla känner till ligger denna varmt om hjärtat hos våran kapten och undertecknad. Ska försöka få en kommentar och höra vad Magnus Bååth har att säga om den förvånansvärt låga nivån och vilka eventuella favoriter som innehas.
Har hört att Manboy kan ligga bra till. Jöback kanske? Kronvallaren är svag för Salem Al Fakir, det vet jag. Börstell hoppas nog på att Alcazar tar den där andra chansen på lördag. Eller?

Jag då? Anna Bergendahl. Lite prettovarning på den där jolantan jag vet, men vafan.

Undrar vad Ekan har för favorit?

Det gamla gardet invaderade omklädningsrummet i tisdags. Härligt att se lite gamla rävar igen. Barnahavare och maratonlöpare bland annat. Trångt som fan blev det också. Men mysigt.

I torsdags slängde Manne ut poäng som om han vunnit på lotto.
När katten är borta..

Nu ser vi fram emot tisdag, en plaskig plan och 22 härligt taggade lirare.

/#10

Seger i årets andra match med 1-0

På en halvt snötäckt plan på smörlyckans IP i Lund mötte VIIS division 5-laget Hallands Nation i årets andra träningsmatch. Det blev seger med 1-0 och målskytt blev blixtsnabbe Dennis Andersson.

Startelvan:
Fredde
Johan Vahlne - Pelle Svensson - Magnus Bååth - Joachim Forsberg
André Kronvall - Roger Ekberg - Emil Nilsson - Robin Persson
Johannes Persson - Dennis Andersson

Avb:
Sippa
Johan Bjuvenhed
Hampus Hansson
Erik Ekelin

Det var en iskall söndagseftermiddag i Lund där VIIS kom med gott självförtroende efter förra veckans seger över BK Kick. Denna helg var det dock lite tuffare motstånd i Hallands Nation. Ett kvickt lag med mycket vilja.

Det var en match som inte innehöll många målchanser. Dock kunde Dennis Andersson göra 1-0 i första halvlek genom en fin genomryckning då han sprang förbi backlinjen och rundade målvakten och lade in bollen i öppen kasse. Ett snyggt mål ala Dennis.

Andra målchanser som är värt att nämnas är bland annat Robin Perssons stenhårda apssning genom straffområdet som till slut hamnade vid bakre stolpen där en framrusande André Kronvall kom men missade. Det blev oftast farligt de gånger då Foppa kom upp i banan och levererade en vacker passning på djupledslöpande anfallare och yttrar. Men inga fler mål bjöds det på utan matchen slutade 1-0.

Matchen bjöd inte direkt på något värmande spel men det var en stabil seger som VIIS tar med sig inför näst nästa helgs möte med Nästes FF.

Spelare att lyfta fram är Magnus Bååth och Dennis Andersson som båda gör en mycket fin match.

Det ser bra ut och det börjar likna något i de olika lagdelarna. Nu laddar vi inför vad som komma skall.


/ #13


INGEN TRÄNING IDAG 18/2


Träningen inställd idag 18/2..
ni som ska spela till helgen kommer att bli kontaktade av Thorsten eller Thomas.


VIIS i pressen...

Vi tackar Håkan för uppmärksamheten...

Thorsten i media!



Läs....


5-4 i årets första match!

Första matchen på en snöig och hal grusplan slutade efter omständigheterna väldigt bra. BK Kick kom på besök och det var dags för åretsförsta match... V Ingelstad testade sina två nyförvärv... samt Thorstens taktiska drag.

Det var en 4-4-2 uppställning där startelvan såg ut enligt följande:

Fredde
Johan Vahlne-Bååth-Pelle-Foppa
Kronvall-Roger Ekberg-Emil Nilsson-Robin Persson
Öberg-Dennis


Avb:
Stjärna
Oskar
Tommy
Hampe
Sippa


VIIS första match och det syntes på många håll, med en helt ny backlinje och nya positioner för många så inledde VIIS lite yrt och skakigt.. men efterhand som VIIS kom in i matchen blev också spelet mycket bättre. BK Kick gjorde första målet på i stort sett ingen chans överhuvudtaget.. bollen rullade igenom 5 VIIS spelare och nådde till slut en fristående orange spelare.

Men efter en en sabb kontring som Emil plockade upp på mitten drev han själv igenom hela kickförsvaret för att sedan grundlura målvakten och lägga in 1-1. Kick gjrode sedan olyckligt 2-1 på en märklig situation där hela VIIS kom på mellis. men efter de målet radade VIIS upp chanser och skulle lett med 5-2 i halvtid men målen uteblev..

I andra halvlek lossnade det då Foppa slog en perfekt hörna som Pelle Svensson behärskat nickade in... Efter detta gjorde Dennis Andersson, Öberg och sedan Pelle Svensson mål. Kick kunde dock reducera med hjälp av två straffar men längre än så kom det aldrig och VIIS kunde ta årets första vinst i årets första match.

En bra seger där vi skapar många chanser... lite finjustering på olika delar kommer göra oss ännu bättre.

Matchens lirare var Emil Nilsson som gjorde ett mål och låg bakom resterande fyra. Två andra som gjorde en mycket bra match var Joachim Forsberg och Pelle Svensson..



Nu laddar vi en vecka inför nästa match mot Hallands Nation borta nästa söndag.

Vi ses då.

/ #13




Snowrace?

Säsongens hittills bästa, och kallaste, träning genomfördes igår.
Bra tempo på Thorstens specialarövning där inläggen var huvudsak. Ett bra och roligt sätt för alla att både träna anfall och försvar. Utmärkte sig gjorde Kapten Bååth som direkt satte ribban väldigt högt med ett elegant nickmål. Blivande nyförvärvet(?) Joachim Forsberg visade också sin höga klass.

Träningens höjdpunk var dock 'snöracet'. 100 meters maxlöpning i en halv meter snö.
Det gula laget vann tillslut på ett regelvidrigt sätt då den gamle räven Roger Ekberg agerade vägg och stoppade Johan Strandqvist när denne skulle dra iväg på sista sträckan.
Domare Thorsten valde att blunda för det osportsliga tilltaget och di gule fick poäng. Det svarta laget tog dock revansch i liret som följde. En förkrossande seger med flera läckra mål.

Nu tar vi med oss det här till säsongspremiären mot BK Kick på söndag.
13.00 blåser domaren i pipan.
Vi ses såklart där!

/#10

Årets första match!

Då var det äntligen dags..

Årets första match spelas på söndag den 14/2 kl 13.00 hemma på Ingelstads fina grusplan.

Vi möter BK Kick som huserar i Malmö och ofta bjuder på en fin teknisk fotboll. Det blir en bra säsongsstart där Thorsten har valt att ta med 16 spelare, där bland annat Joachim Forsberg prövar VIIS tröjan för första gången. Vi får hoppas att det blir fler gånger. Du är välkommen Foppa.

Missa inte årets första match på denna säsong som ska bli en riktigt bra säsong!

Vi ses där.


/ #13



Möte och badbollar.

Nu börjar det närma sig träningsmatcher och fysiken och konditionen börjar likna något. Efter en givande träning igår med mycket spel men även med en tuff löpning var det dags för Thorsten att hålla möte.

Vi gick igenom spelidé, taktik och badbollar.

"..har dom en riktig badboll som högerback är det klart att vi pressar honom."

- Thorsten, VIIS

Mötet var givande och nyförvärven fick för första gången smaka på den himmelska korven. "Den starke" som alla pratar om på matcherna.

På mötet togs det bland annat upp idéer och planer om lotter, träningsläger och sponsorer.




Vi har fått ett nytt spelarråd:
André Kronvall
Claes Davidsson
Jesper Stjärna


Vi tackar det förra spelarrådet för en gedigen insats, framförallt Johan Strandqvist och Roger Ekberg.
Roger Ekberg kommer dock finnas kvar som en länk mellan spelarrådet och styrelsen. Han är precis som på planen, en allt-i-allo.
Det nya spelarrådet kommer alltid att vara tillgängliga om någon vill ta upp något, bara att slå en pling eller ta det efter en träning. Vi ska göra vårt bästa för laget och föra lagets talan tillsammans med kaptenen.

Vi har även en provtränande Joachim Forsberg hos oss som vi kanske får se mer av, det får tiden och Mr Vellinge IF besluta.





Avslutningsvis hittade jag ett härligt inlägg i Vellinge IF's gästbok:
"Nu börjar antaligen pengar ta slut i föreningen, Nu ska vi tvingas att sälja almanackor. Hade det inte varit bättre att ge oss kontot till Sportchefen för det är ändå hans lön vi ska betala genom att sälja almanackor"

Härlig stämning verkar det vara? Hmm..


Vi ses nästa vecka pågar för på lördag är träningen inställd...


/ #13

Inomhussäsongen över!

Jajjemen, efter den sista inomhuscupen ligger nu allt fokus på utomhussäsongen.

Men hur gick det då i cupen dååå.. njaa som vanligt när vi spelar inomhus skulle jag kunna säga. Värt att nämna är  att Johan Bjuvenhed och Emil Nilsson gjorde debut i VIIS tröjan...

VIIS - Hardeberga BK: 1 - 3
En match som vi borde vunnit men domare visade ut Emil efter 6 minuter som han sedermera bad om ursäkt för eftersom det inte var Emil som skulle fått kortet. aja... Emil gjorde sitt första mål i VIIS genom en fin löpning som han sedan bara la in i borte. Men som sagt förlust med 1-3

Torna Hällestad - VIIS: 2 - 0
Bara en rent fördålig match och därmed var vi ute ur cupen.  men man spelar ju för att det är kul.

VIIS - Kyrkheddinge: 4 - 2
Här spelade vi ut och gjorde en del snygga mål där Emils frispark i krysset var väldigt sevärt eller Öbergs nick på ett precist inlägg av Fredde Johansson i målet. övrige två mål gjordes av Johan Vahlne och Öberg igen.

Harlösa - VIIS: 0 - 6
inte mycket att säga. ett mediokert lag som det bara skulle vinnas över.
Målen gjordes av André Kronvall x2, Emil Nilsson x2 och Johan Bjuvenhed x2. ett nämnvärt mål här är Andrés mål där Emil Nilsson trixar sig förbi 4 gubbar och levererar en precis passning som André klackar behärskat in.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att Emil Nilsson vann den interna Skytteligan 3 baljor tätt följt av resten av laget där många hamnade på 2 st pytsar.


Den berömda rövtekningen!!



Det var en trevlig cup som vi lika bra kunde vunnit men där vi som vanligt sov de första matcherna. Hardeberga BK vann hela cupen, ett lag som jag anser vi egentligen var bättre än. Men som sagt Harlösaspelen var en trevlig cup som vi gärna återvänder till.

Tack till arrangörerna!



Nu satsar vi på utomhussäsongen...


// #13

RSS 2.0