WO-siffror igen mot Minnesberg.

V.Ingelstad IS - Minnesbergs IF           3 - 0 (1 - 0)
Dennis Andersson 2,
Claes Davidsson.

Förra årets möte lagen emellan blev ett hett debatterat ämne. Ni känner säkert till det som i Trelleborgs Allehanda referades till 'Bröllopsbråket'. Även då skrevs slutresultatet till 3-0. Matchen spelades dock aldrig och hemmalaget vann på WO. I år kom så lagen till spel på V.Ingelstad IP.

Gräsmattorna i Sverige håller inte högsta klass för tillfället. Mattan i V.Ingelstad är inget undantag. Kvaliteten på spelet varierade därför kraftigt. Hemmalaget kom till spel med samma startelva som senast vann mot Gislöv.
Matchinledningen var relativt avvaktande där lagen kände på varandra. Några försvarmissar i Minnesberg skulle resulterat i ett par mål i inledningen, men skärpan saknades hos hemmalaget. Detta ändrades dock när Dennis Andersson tog emot en utspark från målvakten Fredrik Johansson, som backarna inte tajmade ordentligt. Dennis drog sig in i banan och placerade enkelt in 1-0 till hemmalaget.

Minnesberg kom tillbaka lite i slutet på första halvlek men resultatet stod sig halvleken ut.
I andra halvlek visar Dennis Andersson återigen styrka när han håller bort sin försvarare och pressar in 2-0 i nätmaskorna. Är det Dennis år i år måntro? Fyra mål på två matcher får räknas som godkänt av en anfallare.
Därefter blir hemmalaget decimerat när Robin Persson får sin andra varning och visas ut.
Minnesberg utnyttjar detta och skapar någon halvchans men inte mer. VIIS spelar kontrollerat och sticker iväg på ett par resultatlösa kontringar.

3-0 kommer i 85:e minuten efter ett långt inkast från Joachim Forsberg som Claes Davidsson nickar i mål. Denne har förövrigt ett nästan lika bra snitt som Dennis, tre mål på två matcher. Spiken i kistan. Tre poäng till VIIS som tillsammans med Gylle går upp på 10 poäng och delad serieledning. Klågerup har dock en match mindre spelad i skrivande stund.

Det brukar bli härliga sammandrabbningar i plastderbyt lagen emellan. Så även denna gång. Härlig kämpaglöd, som fotboll ska vara.

/#10.

Riktig Himmapremiär ikväll!

Ikväll kl 18.45
är det dags för den riktiga himmapremiären på V Ingelstad IP:s gräsplan. Vi möter Minnesbergs IF, en tuff match där vi måste ha den absolut rätta inställningen.

Vinst mot Gislöv borta!

Gislövs IF- V.Ingelstad IS                2 - 4 (0 - 2)
Dennis Andersson, 2
Claes Davidsson, 2

Matchen mot Gislöv i lördags slutade med seger för VIIS som tillfället gick upp i serieledning. VIIS kom till Gislövs IP väl förberedda på deras sätt att spela. Nämligen att krossa bollar ut till deras breda yttrar. Detta visste vi om och vi visste att de hade en farlig vänsterkant.

Första halvlek börjar mycket bra från VIIS sida. Jesper Stjärna och Dennis Andersson i anfallet pressar precis rätt och sedan fyller resten av lagdelarna på. Gislöv skapar i princip ingenting. Men VIIS ärineffektiva i de avgörande lägena. Efter ca 10 minuter byts en Claes Davidsson in, Han hade precis fått av sig sina arbetskläder och knutit på fotbollsskorna när han vid första bolltouchen stänker in 0-1 på en hörna. Ett mål som öppnar upp spelet för VIIS. Några minuter senare kommer även 0-2 till VIIS efter ett bra samarbete på högerkanten mellan Johan Strandqvist och André Kronvall som får fram bollen till Emil Nilsson som vänder bort sin back och spelar snett-inåt-bakåt till Dennis Andersson som trycker in 0-2. Allt känns tryggt när vi går in till halvtidsvila.

I Andra halvlek kommer VIIS ner i dåligt tempo och spelar för bekvämt. Det dröjer inte många minuter innan Gislöv får en gratischans då VIIS frispelar en Gislövs anfallare som kan rulla in 1-2. Efter 1-2 målet spelar VIIS darrigt och tappade den fina glöden som fanns i första halvlek. Och efter en hands av en VIIS spelare i straffområdet bjuds Gislöv på en straff som de behärskat gör mål på. 2-2 är ett faktum. Men efter 2-2 får VIIS en nytändning och visar prov på oerhört bra lagmoral och när Pelle Svensson skickar iväg en volley på en hörna som sedan Claes Davidsson bröstar vidare in till 2-3 pustar VIIS ut och ytterligare några minuter senare visar Dennis styrka och löper förbi sin back och dundrar in 2-4 och matchen var punkterad.

Matchen slutar 2-4 till V Ingelstad och vi visar upp en otrolig lagmoral. Jag vill lyfta fram hela lagets styrka och lagmoral. Alla 15 spelare plus tränare och ledare visar en glöd som är härlig att se. Bra jobbat VIIS!

Nästa match spelas hemma mot Minnesbergs IF på torsdag den 29/4

/ #13

Bilder från vinsten mot Gislöv.

Matchen slutade 4-2. Referat kommer i början på veckan.
På torsdag är det match igen. V.Ingelstad IS - Minnesbergs IF.
Vi ses 18.45 på V.Ingelstads IP.

/#10

Seger för A-laget mot Kyrkheddninge.

Kyrkheddinge - V.Ingelstad IS                2 - 4 (1 - 0)
Joachim Forsberg,
Emil Nilsson,
André Kronvall,
Roger Ekberg.

Säsongens andra serieomgång inleddes på Södra idrottsplatsen i Staffanstorp. Kyrkheddinge tog emot V.Ingelstad. På en allt annat än perfekt gräsmatta visslades kampen igång.

I första halvlek har V.Ingelstad mest boll och skapar också ett par riktigt vassa lägen. Man har till och med en boll i nät som dömdes bort för offside. Felaktigt tyckte samtliga Ingelstadspelare, även ledarna vid sidan om planen. Kyrkheddinge hade sin spelidé och satsade mycket på att fånga upp bollen och sedan skicka på anfallarna i kontringslägen. Detta gav resultat fem minuter innan paus då man rann igenom. Avslutningen är behärskad från Kyrkheddingespelaren och kallduschen är ett faktum för V.Ingelstad.

I andra halvlek spelar V.Ingelstad fotboll på samma sätt som i första men får ytterligare en chock då den assisterande domaren bommar en offside på två-tre meter och Kyrkheddinge får en liknande chans som i första halvlek och förvaltar den på bästa sätt.
Ingelstad gör några byten och har därefter en bra period. Joachim Forsberg nickar in reduceringen och Emil Nilsson sparkar in kvitteringen med vänsterfoten kort därefter.
Dem gula fick tillslut hål på Kyrkheddinge och då var det precis som luften gick ur hemmalaget. Nyinbytte backen André Kronvall går upp i delad skytteligaledning när han skallar in ledningsmålet efter fin framspelning med klacken från Christoffer Öberg. Därefter kontrollerar VIIS matchen men fortsätter att anfalla. Detta ger resultat då Roger Ekberg kyligt placerar in lagets fjärde mål från sin vänsterytterposition.

När VIIS väl hittade nätet gjorde man det ordentligt. Kyrkheddinge kämpar tappert men orkar inte riktigt hela vägen.

/#10

Sigge har klart för sig....

angående Vellinge IF men ack så roligt att läsa.

Pelle

Det var då äntligen dags för seriepremiär denna söndag den 11/4 hemma på Ingelstad IP. En Seriepremiär på hemmaplan och dessutom utav derbykaraktär borde vara en riktigt rolig sak. Men förutsättningarna var inte riktigt som man ville. Det var en seriepremiär på grus och i halv storm med avsaknad på all form av fin fotboll.

Första halvlek bestod mest av felpass och bortblåsta bollar, bollen var mer död än i spel vilket gynnande Näsets FF som gärna drar ner på tempot och slår en massa långbollar. Det fanns egentligen ingen farlig chans under första halvlek  förutom en liten nick som Näsetspelarna inte förvaltade på bästa sätt. Näsets ägnade sig mest åt att springa efter Emil på innermittfältet istället. 0-0 stod sig in i halvtid.

Andra halvleks första 20 minuter var det ett helt nytt VIIS som kom igång med fint passningsspel som sedermera resulterade att Emil sprang förbi 5 Näsetspelare och levererade en passning till Robin Persson som kom rusandes mot bortre stolpen och 1-0 var både rättvist och snyggt. Vi fortsatte att spela bra under 20-30 min men föll sedan in i Näsets tjongande igen. I Matchminut 90 kommer en långboll som VIIS missar på mitten som sedan ställer backlinjen och Nästes får turligt in 1-1 i matchens sista spark. Ett orättvist mål som gjorde att vi förlorade 2 poäng i seriepremiären.

En seriepremiär är vad det är och vi spelade inte bra, men vi borde punkterat matchen tidigare men istället blev det ett snöpligt kryss. Näsets kämpar och sliter och är nästan alltid trevliga att möta förutom all den kraft de lägger på domaren. Men det var en fin fight och Näset som är nykomlingar kommer kanske att överraska lite i år.

1 poäng i årets första tävlingsmatch är okej då vi inte förlorade men inte bra, Men nu laddar vi för Kyrkheddinge borta på Onsdag i Staffanstorp.

/ #13

SERIEPREMIÄR IDAG!

Idag klockan 14.00 smäller det i V Ingelstad. Seriepremiär mot Näsets FF på hemmaplan.

TRÄNING IMORGON KL 18.30 PÅ GRÄS!

Vi tränar imorgon 8/4 kl 18.30 på gräs. Var där i tid.
Nu börjar säsongen på allvar!

Sjätte raka segern.

FC Trelleborg U-Lag - V.Ingelstad IS       1 - 3 (1 - 1)
Joachim Forsberg 2
Emil Nilsson

Kan väl konstatera att man varit mer sugen på att spela fotboll vid andra tillfällen än just bilfärden mot Anderslöv. Regnet öste ner och inte såg det ut att finnas något slut på eländet.
Väl framme får vi det ultimata beskedet att vi tydligen skulle bytt om hemma i V.Ingelstad. Kommunikationsmiss kan vi kalla det. Det var bara att vända på rallybilarna och köra tillbaka till himmabanan.
Ombytta vände vi återigen tillbaka mot Anderslöv. Ett par ruscher på konstgräset senare var matchen tydligen igång. Ljuset i mörkret var väl att det faktiskt slutat regna.

Matchen inleddes med medvind för oss. Något vi försökte utnyttja med bland annat instick och lobbförsök. Lite hjälp av vinden hade nog Joachim Forsberg när han skruvade in matchens första mål, en hörna rakt i mål. Vackert värre. Ett tekniskt duktigt FC Trelleborg svarade några minuter senare med ett fint anfall som hittade målet. 1-1 i halvlek och lite mer bekant med underlaget.

I andra halvlek förväntade vi oss en större anstormning från motståndarna med tanke på vinden. Anstormningen uteblev och istället var det vi som anföll. Vi rullade boll skapligt och hittade utrymmen på kanterna för tidiga inlägg. Ett inlägg var precis det som föregick vårt andra mål. Nyinbytte Johannes Persson slog det och Claes Davidsson blev överfallen i nickmomentet - straff. En straff som Joachim Forsberg förvaltade på bästa sätt och därigenom blev tvåmålsskytt. Emil Nilsson avslutade målskyttet när han tråcklade sig genom förvararna och ensam med målvakten placerade in bollen.

Nyförvärven levererade. Vi mötte ungt bollskickligt motstånd och fick springa mycket. Detta och den värdelösa uppladdningen till trots var segern aldrig i fara. Vi summerar vårt träningsmatchande med idel segrar. Sex stycken för att vara exakt. Nu laddar vi för seriepremiär mot Näsets FF på söndag. Hemmaplan klockan 14.00.