Säker seger mot Janstorp!

Janstorps AIF - V Ingelstad IS: 0 - 4 (0-2)
Dennis Andersson, 2
Roger Ekberg, 2

VIIS vann mot Janstorp borta under lördagen dock var ingen av webmasters på plats och kan dock inte få fram ett referat ännu. Men med många spelare borta visar VIIS sin bredd och vinner säkert med 0-4 och nu kör vi vidare mot Charlo på fredag den 4/6.

Mer info kommer förhoppningsvis inom kort.

Första förlusten är ett faktum...

V Ingelstad IS - Skurups AIF: 0-1 (0-1)

Efter 13 spelade matcher förlorade vi då till slut...

Med träningsmatcherna var vi inne på 13 matchen utan förlust för VIIS A-lag. Förlusten sved och den kom mot topplaget Skurups AIF och matchen slutade 0-1 till gästande Skurup.

Första halvlek börjar lite lugnt och inget av lagen har några riktiga chanser. Farligaste chansen var också den som skulle vara avgörande för matchen. På ett inlägg som touchar en ingelstadspelare hamnar bollen till slut till en fri Skurupsspelare som enkelt kan trycka in 0-1. Resterande del av halvleken består mest av ställningskrig och kamp där det syntes att båda lagen tillhör toppen av tabellen. Det var en jämn första halvlek som slutar med bortaledning 0-1.

I Andra halvlek flyttar VIIS upp och trycker på men Skurups försvara sig väl och VIIS skapar inte många riktiga chanser. Efter några byte i hemmalaget skapas ett ännu större tryck mot Skurupsmålet men de farliga lägena uteblir och ett lite stressat VIIS får inte riktigt till den där sista passningen. Anfallarna har några läge och Vi skapar en del chanser på fasta situationer men inte farligare än att Skurup kan hålla tätt och stänger igen matchen och vinner med 0-1 och går därmed om VIIS i serien (tillfälligt).

Det finns inte mycket att säga om matchen utan att det är två lag som tillhör toppen och det kunde lika gärna slutat 0-0 som 0-1 eller 1-0. Det var en jämn match där Skurup till slut drog det längsta strået och det märktes att seger var väldigt glädjande för dem då ett högt segervrål kom efter slutsignalen. VIIS visar att vi mänskliga och förlora då till slut.

Det är bara att ta nya tag och vinna mot Janstorp borta på lördag...

/ #13

Knapp seger i Holmeja!

Homeja IS - V Ingelstad IS: 1 - 2 (0-1)
Christoffer Öberg
Robin Persson

VIIS A-lag begav sig på lördagen till Holmeja för att möta ett fysiskt Holmeja som vi brukar ha problem emot.

Men vi börjar matchen bra med fina kombinationer där André Kronvall och Robin Persson på kanterna slår ett par inlägg som den duktiga målvakten i Homeja räddar framför både Claes Davidsson och Pelle Svensson. Men VIIS trycker på och kommer igenom ett par gånger men skärpan i avsluten saknas. Det är inte förrän Christoffer Öberg gör en snygg kroppsfint och lurar upp backen till den mycket goda korven som serverades. Öberg går förbi och skär in och trycker ditt ett hårt pressat skott och 0-1 är ett faktum. Holmeja står upp bra och spelar precis som det brukar, långa bollar ut på yttrar för att sedan fylla på med fart. Men de kommer inte till några direkta avslut och 0-1 står sig in i halvlek.

Andra halvlek går VIIS ut och spelar betydligt sämre och det hela blir inte bättre av att domaren på något vänster hyser agg mot V Ingelstad. Både det ena och andra märkliga domslutet kom och det var till och med så att hemmasupportrarna började tycka det var komiskt. Matchen blev svajjig och frisparkarna avlöste varandra men när Robin Persson drar iväg ett skott som touchar en back och ställer Homejamålvakten känns det som att VIIS hatr kontroll ändå. Men Holmeja lyckas trycka in en hårt pressad frispark och 1-2 väckte liv i matchen igen. Men VIIS står emot en sista forcering och vinsten är i hamn och därmed går VIIS upp i serieldniong då Gislöv tog poäng av Klågerup.

Vi får våra tre poäng men vi spelar allt annat än bra i andra halvlek. Men ett plus till Roger Ekberg som styr upp det bra på mitten som vikarierande kapten. Men vi får verkligen ta tag i oss själva nu inför den viktiga matchen på Onsdag mot Skurup hemma.

// #!3

Kryss mot BK Skansen.

V.Ingelstad IS - BK Skansen      2 - 2  (2 - 1)
Claes Davidsson,
Roger Ekberg.

På en klidtacklingsblöt gräsplan avgjordes matchen mellan två väntade topplag i den södra sexan. Möten mellan lagen har på senare tid blivit minnesvärda av olika anledningar. Alltid mycket kamp och oftast trevlig fotboll.

VIIS aggressiva försvarsspel högt upp i banan gjorde att laget kunde ta hand om taktpinnen i inledningen. Efter ett par chanser satt också 1-0. Emil Nilsson sliter sig loss på mitten, avancerar och får iväg ett hårt pressat skott som går klockrent i stolpen, varpå Claes Davidsson dyker upp och stöter in returen. Rättvist sett till spelet.

Strax innan halvleksvilan utnyttjar bortalaget en kontring och gör sedermera 1-1 genom sin vindsnabbe anfallare. Det gula lägret ville i situationen innan ha frispark på offensiv planhalva där deras anfallare utsatts för en mindre tjusig tackling med båda sulorna från den övertända målvakten i Skansen. Men synden straffar sig själv och detta genom hemmalagets ledningsmål i 43:e minuten. En tilltrasslad situation där Roger Ekberg nickskarvar mot mål och efter lite flipperspel mellan bortalagets backar och målvakt hamnar både målvakt och boll över linjen och den assisterande vinkar för mål. Högljudda protester hörs från bortalaget men den assisterande är säker på sin sak.

I andra halvlek faller hemmalaget tillbaka lite och tvingas till ett par byten på grund av skador, som enligt hemmalagets tränare Thorsten Bohlen blir avgörande.
- Vi tappar tyngd i anfallet och kan inte hålla kvar bollen på samma sätt. Annars tror jag att vi hade avgjort matchen.
Bortalagets anfallare rinner igenom och placerar behärskat in kvitteringen. Sista delen av matchen blir ett rent ställningskrig där egentligen vem som helst kan avgöra matchen. Avgörandet uteblir och matchen slutar oavgjord. Säkerligen en besvikelse för båda lagen då chanserna fanns.

VIIS möter Holmeja på bortaplan på lördag.
Vi ses där. 13.00.

/#10

VIIS kan förlora sin vänsterback.

Seger på Gylle Stadion!

Gylle AIf - V Ingelstad IS: 0-2 (0-0)
Dennis Andersson

Det var match på Gylle Stadion mot överasknigen i division 6 så här långt. VIIS kom till Gylle med ett starkt självförtroende och var beredda på en tuff match.

Första halvlek var ett ställningskrig där kamp var det som speglade matchbilden. Det var chansfattigt från båda hållen och det var mest en kamp på mittfältet. Gylle vaskade fram några chanser men det blev aldrig riktigt farligt. VIIS var farliga på de fasta situationerna som vanligt men skapade ovanligt lite framåt. Första halvlek slutar mållöst och detta var rättvist.

Andra halvlek kom ett pånyttfött VIIS ut på planen. Det var den viljan och glädje som vi är vana att se och VIIS tog över matchen mer och mer. Dennis Andersson rinner igenom och lyfter in 0-1 bakom den annars duktiga Gylle keepern. Gylle började som väntat spela hårt, på gränsen till fult och man såg att orken började ta slut. Pelle Svensson vann varenda nickduell i VIIS backlinje och till sist frispelar Emil Nilsson med en av årets läckraste passningar en djupledslöpande Christoffer Öberg som kan skjuta in 0-2 till V Ingelstad. Återstående minuter av matchen flyttar Gylle upp vad det har men det blir aldrig riktigt farlig utan VIIS kan tryggt och säkert stå emot och ta 3 poäng på stadion i Gylle.

Att det ska ta nästan en halvlek för att vi ska komma igång är inte bra men vi kommer i alla fall igång och avslutar matchen väldigt bra och segern är rättvis.

Jag vill lyfta fram hela lagets fina försvarsspel från anfallare till backlinje och målvakt men även Emils fina spelförståelse och Dennis enorma inställning som han visar i år.

Nu väntar BK Skansen hemma på Söndag, kom dit och heja på oss.

/#13

Totte i Media igen!!

Återigen har vår mediamogul synts i tidningarna!

Thorsten Bohlen

Widells bilder från seriepremiären.

B-laget segrade i Gislöv!

VIIS B-lag tog en komfortabel seger med 6-1 borta mot Gislövs IF i en händelserik match med brutna armar för Gislövs försvarsspelare och spel på 9-manna plan sista 20 minuterna. Men VIIS var det bättre laget genom hela matchen och vann rättvist.

Gislövs IF - V Ingelstad IS: 1 - 6 (0-2)