Minnesbergs IF - V.Ingelstad IS                  1 - 2 (0 - 1)
Claes Davidsson  '32
Kristoffer Börstell  '79

En ljummen sensommarkväll i Minnesberg. Det var där det skulle avgöras.
Efter vårens uteblivna tillställning var troligtvis båda lagen taggade och sugna på seger. En viktig match för båda lagen. För Minnesberg var det ett försök att få häng på kvintetten i topp. För V.Ingelstad gällde att vinna för att inte hamna efter i jakten på den sista kvalplatsen. Dessutom för att slippa flåset ytterliggare bakifrån.

VIIS startade matchen bra. Första tio tillhörde bortalaget. Man fick till något vasst läge innan Minnesberg tog över mer och mer. Sågas skall att Minnesberg var det spelförande laget största delen av matchen och VIIS lånade egentligen bara bollen lite då och då.

När man väl gjorde det och för en gångs skull slog tre-fyra passningar i rad resulterade det också i ett ledningsmål.
En boll i djupet från Roger Ekberg med adress Dennis Andersson ledde fram till att Dennis kom runt sin back och på halvvolley slog ett inlägg där Claes Davidsson mötte med pannan - 0 - 1.

Efter målet fick bortalaget återigen ordning på sitt spel, som förövrigt var under all kritik för dagen. Påminde om första halvlek borta mot Gislöv. Innan halvleken var slut hade man dock hunnit återlämna taktpinnen till hemmalaget.
1 - 1 hängde i luften.

Andra halvlek bjöd på lite mer böljande spel. Eftersom Minnesberg var tvungna att flytta upp laget resulterade det i kontringslägen för VIIS. Inga förvaltades väl förrän närmare 80:e minuten då Kristoffer Börstell lurade en offsidefälla och på passning från Christoffer Öberg enkelt och behärskat väntade ut målvakten och placerade bollen lågt till vänster.
En lättnadens suck drogs hos bortalaget och nu inriktade man sig på försvarsspel. Dock inte bättre än att Minnesbergs nummer 15 tilläts tråckla sig igenom och rulla in reduceringsmålet intill stolproten.
Slutsignalen ljöd minuten senare.

Tilläggas kan väl att bortalaget blev blåsta på säsongens hittills klaraste straff. Ganska talande för domarkvalitéten i matchen. Något som drabbade båda lagen.

Från matchen tar vi i VIIS egentligen bara med oss de tre poängen. Fredrik Johanssons målvaktsspel är det enda värt att nämna. Han räddar oss återigen. En rejäl uppryckning till nästa helgs möte mot Köpingebro är ett måste.

(Referatet från Behar-matchen är på ingång.)
/#10

Vem?

Nån som känner Christoffer Dröstell?

Exklusivt direkt från massagebritsen.

Säsongen är lång - tur det finns liniment.

Seger mot Janstorp på måndagskvällen

Janstorps AIF - V Ingelstad IS: 1 - 3
Claes Davidsson, 2
Christoffer Öberg

På Måndagskvällen begav VIIS sig till Janstorp för att möta ett spelskickligt Janstorp men som ägnar på tok för mycket tid på efterslängar, domarsnack och fult spel istället för att spela fotboll som de är väldigt duktiga på.

Matchen började i ett högt tempo där VIIS prövade skott från långt håll, hittade finurliga löpvägar och tryckte på men fick inte in bollen bakom Janstorps målvakt. Istället kunde Janstorps nummer 11 vända bort VIIS back och rulla in 1-0 bakom en chanslös Fredrik Johansson i målet.  Resultatet stod sig halvleken ut då fult spel var det som spegla matchens första halvlek istället och man kände frustration i VIIS laget då domaren inte riktigt hade modet att ta tag i matchen.

Andra halvlek började VIIS återigen bra och efter ett par minuter smeker Christoffer Öberg iväg en fin passning som Claes Davidsson lägger in och 1-1 är ett faktum. Sedan tryckte VIIS på och efter en fin genomskärare till Roger Ekberg som i sin tur rullade en passning snett bakåt som Claes Davidsson återigen fövaltade på bästa sätt och 1-2 var rättvist.
1-3 är en riktig delikatess där Christoffer Öberg gör en pantenterad Öbergfint förbi Janstorps högerback och sedan lyfter han in bollen i bortre krysset och ett av årets mål är gjort och därmed var matchen punkterad.

En ganska ful och ibland otrevlig match att spela där båda lagen gnällde på tok för mycket på domaren men VIIS vinner rättvist och hänger fortsatt med i toppstriden.

Bra spel på många VIISben men Öbergs delikatess och Claes två mål måste lyftas fram tillsammans med Per Alms otroliga inställning som ofta lyfter hela laget. Fredrik Johansson gör återigen en stabil match mellan stolparna och nu laddar vi för nästa veckas tuffa match mot Behar.

/ #13

Seger mot Gislöv.

Fidde smeker iväg en frispark mot boxen.

Göran & Ola täcker upp.

Viktig hemmaseger mot Gislöv.

V.Ingelstad IS - Gislövs IF                    2 - 1 (1 - 1)
Fredrik Andersson '27
Claes Davidsson '77

Höstsäsongens andra match spelades mot Gislöv hemma på IP. Efter ett litet bottennapp senast mot Skegrie var en seger viktig för att fortsatt hänga med i toppen.

Matchen började bra från våra fötter och snacket om tålamod och inte förhasta sig följdes till en början. Efterhand som flertalet avgörande passningar fastnade i Gislövs backlinje mattades vårt spel av och Gislöv stack upp med snabba spelvändningar.

Första målet gjordes efter halva första halvlek. Efter en Gislövhörna blev det tilltrasslat framför Fredrik Johansson i VIIS-målet. Deras nummer 10 fick bollen framför fötterna och sköt 1-0 via försvarande ben. Olycklig touch för hemmalaget. VIIS replikerade dock några minuter senare då Fredrik Andersson skruvade in en hörna direkt i mål.
Sista delen av halvleken stod och vägde och inget av lagen kom egentligen till några farliga lägen. Undantaget var en frispark för bortalaget i ypperligt läge som slogs mot närmsta krysset. Fredrik Johansson i VIIS-målet gör en monsterräddning och använder hela sin kroppslängd för att nå bollen som slogs i 'fel hörn', från målvakten sett.

Halvtidsvilan gjorde gott för VIIS, som sedermera tog över spelet. Man glömde dock slipa på den avgörande passningen, den slogs gång på gång bort. Alla gånger utom en. VIIS ledningsmål, tillika segermål bestod av tre touch. Fredrik i mål, till vänsteryttern Göran Olsson, fram till Claes Davidsson i djupled. En patenterad skottlobb i trängt läge avgjorde matchen.
Gislöv flyttade upp folk i slutet och gjorde vad man kunde för att kvittera, men VIIS höll undan.

Skegrie BK - V Ingelstads IS: 1 - 1, 20090808

Skegrie BK - V Ingelstads IS: 1 - 1
Pelle Svensson 49'

Höstens första match är färdigspelad och den slutade inte riktigt som vi hade tänkt oss. I en olidlig hetta spelades en ganska uddlös match från båda sidorna där varken vi eller Skegrie skapade många riktigt farliga chanser. Detta blandat med en del slarv i vår backlinje gjorde att vi endast fick med oss en poäng från Snarringe IP.

Men resultatet spelade matchen då första halvlek bjöd på ungefär två målchanser för vardera lag varpå Skegrie lyckades trycka in en av dessa chanser med ett hårt placerat skott förbi Fredrik Johansson i VIIS mål. Målet kom till efter slarv i defensiven och Skegriespelaren kunde relativt enkelt promenera förbi försvaret och trycka in 1-0. Resterande del av halvleken bestod av en massa tjongbollar och tidvis dåligt spel. Man gick mest runt och klagade på att det var varmt.

Andra halvlek började bra från vår sida där vi endast efter ett par minuter tryckte in 1-1 genom ett inlägg av Johan Vahlne som Pelle Svensson förvaltade väl med en kraftfull nick. Här kändes det som om vi var på gång men efter ungefär 10 minuter i halvleken var spelet tillbaka i långbollar och slarv och slutresultatet 1-1 var rättvist.

Vi måste höja oss mer framöver om vi vill vara med i toppen av tabellen, det går inte att gå in med en taskig inställning och hoppas att allt ska lösa sig av sig själv. Nu knyter vi näven i fickan och laddar inför mötet med Gislöv på lördag.