Näsets FF - V.Ingelstad IS         2 - 2 (0 - 2)
Ola Johnsson,
Joachim Forsberg
.

Nästintill perfekta förutsättningar nere på näset denna fredagskväll.
Det hjälpte inte, Näset lyckades komma tillbaka efter att vi haft ledningen med 2-0 relativt tidigt.

I första halvlek slogs det mycket långt från båda lagen men bortalaget lyckades bäst och när man väl fick ner bollen på marken resulterade det i två mål där Emil Nilsson ligger bakom båda. Ettan är en lite rörig situation där Emil spelar in bollen från högerkanten där Joachim Forsberg förlänger och sedan Ola Johnsson får en fot på bollen som rullar i mål. Tvåan är desto mindre tilltrasslad, när Emil slår en smart passning genom försvaret där Joachim möter upp och elegant bredsidar in tvåmålsledningen för VIIS.

I slutet på halvleken slår vi av på takten och agerar mer eller mindre lojt och avslaget.
Med vetskap om att detta spelet kan straffa oss i slutändan går vi ut till andra halvlek med inställningen och målsättningen att ändra på detta. Man kan säga att vi misslyckas fatalt.
Näset har spelet och en olycklig hands i straffområdet resulterar i en hemmastraff som deras lagkapten behärskat slår in. Händelsen är något som väcker Näset ytterliggare och det slutar, som vanligt, med att Näset kvitterar i sista minuten. Samma debackel hände oss i våras och det stör att vi inte kan stänga matcher i ledning.
Detta är något vi har sommaren på oss att justera.

Tack till det stöd vi haft från trogna supporters kring laget den gångna vårsäsongen.
Om vi går till sommarvila som tvåa eller trea i serien återstår att se när Skurup ikväll möter Gylle.
Den 9:e augusti spelar vi hemma mot Kyrkheddinge klockan 19.00.
Nu laddar vi batterierna för den matchen.

Seniortruppen önskar en trevlig sommar!

/#10

Säker seger mot Klågerup!

Klågerups GIF - V Ingelstad IS: 2-5 (1-2)
Claes Davidsson, 3
Christoffer Öberg, 2

En match mot ett av topplagen i serien stundade under lördagens stormiga väder. VIIS kom till Nya IP i Klågerup som ett taggat lag då de visste att idag var en enormt viktig match.

Thorsten order innan match:
- Vi sätter hög press och använder ett snabbt passningsspel så hänger de inte med.

Med dessa ord startade matchen och redan efter 10 minuter hade Claes Davidsson haft två riktigt fina läge framspelad av en glödhet Christoffer Öberg som för övrigt räknades in för 10 lyckade tunnlar under matchens gång. Men bollen ville inte in trots V Ingelstad radade upp läge efter läge. Istället var det hemmalaget Klågerup som gjorde matchens första mål på en miss i försvaret. Efter målet ökade VIIS tempot ännu mer och lyckades tillslut trycka in 1-1 på en hörna där Öberg nådde högst. I första halvleks sista minut kunde även VIIS göra ledningsmålet då den pånyttfödde Roger Ekberg springer i djupled på en fin passning av André Kronvall där bollen till slut hamnar hos Claes Davidsson som enkelt kan rulla in 1-2 till VIIS.

I andra halvlek fortsätter VIIS sitt massiva tryck och till slut lossnar det då Claes rullar in 1-3 efter ett fint anfall och några minuter senare fulländar samme Claes sitt Hat-Trick genom en välplacerad straff. Efter 1-4 sjunker VIIS tillbaka lite och blir bekväma och en Klågerupsspelare kan vandra fritt igenom försvaret och sätta 2-4. Men farligare än så blir det inte då Öberg gör sin 10 tunnel och sedan rullar in 2-5 och därmed punkterar matchen. Resterade minuter av matchen står man mest och njuter av Roger Ekbergs otroliga inställning och ork när han gång på gång oroar Klågerups backlinje på egen hand och springer som aldrig förr.

2-5 är ett mycket bra resultat mot ett av topplagen och vi visar fin inställning och att vi hör till toppen i serien. En fröjd att se Christoffer Öbergs fina spel samt Roger Ekbergs otroliga inställning och kämparglöd. Nu laddar vi om batterierna då vi möter Näset på fredag den 18/6

/ #13

Nytt poängtapp på hemmaplan!

V Ingelstad IS - SoGK Charlo: 2-2 (1-1)
Robin Persson
Roger Ekberg

Med bägge webmasters frånvarande har Johan Vahlne fått i uppdrag att referera mötet mellan VIIS och Charlo!

På ett soldränkt V Ingelstad IP tog hemmalaget emot Charlo under fredagskvällen. Ett lag som skulle kunna gå under namnet Div6 svar på Stoke, pga sin effektivitet på fasta situationer och i synnerhet inkast. Tyvärr skulle det bli ytterligare en poängförlust på hemmaplan för ett skadeskjutet lag med så många som 9 man borta!

För första gången på bra länge kunde planen faktiskt kallas för en fotbollsplan då den äntligen blivit iordningsställd och inte såg ut som en åker som tidigare under våren.

Matchen inleddes med att hemmalaget kontrollerade ställningarna med mycket bollinnehav och inte tillät gästande Charlo till några direkta farligheter. Detta resulterade så småningom i att hemmlaget kunde ta ledningen genom Robin Persson via ett välplacerat skott bakom målvakten efter en fin upprullning av bortaförsvaret. Efter ledningsmålet slog hemmalaget onödigt av på takten och tillät gästerna att komma in i matchen via ett evigt matande av långa bollar på sina anfallare och ett effektivt uttnyttjande av fasta situationer. Detta ledde sedemera till att kvitteringen kom efter just en fast situation där en nickskarv ställde hemmaförsvaret och en helt fri bortaspelare kunde nicka in bollen bakom Fredrik Johansson i VIIS-målet. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Efter halvtidsvilan kom hemmalaget ut bättre taggade till den andra halvleken och kunde omgående återta ledningen genom Roger Ekberg efter en mycket bra slagen hörna av Emil Nilsson där bollen damp ned framför Roger som kunde trycka in bollen från nära håll. Glädjen skulle dock inte stå sig särskilt länge då gästerna återigen kunde kvittera efter en fast situation. Denna gången efter en hörna som gick direkt i mål. Efter detta skapades målchanser åt bägge håll utan att bollen ville in i nätmaskorna och matchen slutade därmed 2-2. Ett resultat som säkerligen gladde gästerna mer än det gjorde hemmalaget.

Sammanfattningsvis är det framförallt hemmalagets ineffektivitet i avslutslägena som gör att att det inte blir någon hemmaseger denna fredagskväll. De enda gångerna som det blev farligt runt hemmamålet var när gästerna tilläts få fasta situationer, vilka de tyvärr för hemmalagets del lyckades med denna gång.

/#12

En solig dag på V Ingelstad IP

Lagkapten Magnus Bååth gör pojklagsposèn. Viktigt att ha handen på bollen.
Christoffer "Kid Trix" Öberg står redo för ännu en utmaning.
Hampus "Ciskesa" Hansson värmer upp i solen. Glada miner!
Emil "lil Wayne" Nilsson är beredd.
Fredrik "Fredde" Johansson plockar ner ett inlägg, graciöst!
Allt var som vanligt på V Ingelstad IP förutom att matchen slutade 2-2. Dagens motståndare, Charlo? från Svarte, verkade ha specialiserat sig på inkast istället för fotboll. Tragiskt men sant.