Fotosession från träningen!

Jajjemen efter en härlig onsdagsträning där Kronvall Sr. gjorde ett gediget arbete som fotograf. Det var rekord som #10 beskrev, 22 härliga själar.. vad passa inte bättre än en fotosession då.

     
Lugnet före stormen, ca 18.25
Full rulle i omklädningsrummet
Bra lir med högt tempo

     
Slejs håller tempot uppe
Vätskepaus är viktigt
Fredrik Månsson!?

     
Vilket driv Hampe har
Kronvall Jr. är på väg att bryta Fiddes passning
Bra och hårt jobb



     
Johannes teknik vs. Rogges rutin
Öberg och Fidde slitna efter en tuff träning
Nyförvärv - Tommy Ringblom




Det var en härlig träning med bra och hårt jobb och 22 man var vi också. Fantastiskt!! Ser riktigt bra ut än så länge i år. Hoppas det håller i sig så kan vi bli riktigt riktigt farliga i år. Gult lag med ass tränare Manne tackar för en väl genomförd träning.


DAMMA!!

/ #13

Några ord om kvällen.

Onsdagsträningen är avklarad.
Manne stod för upplägget. Han kombinerade rätt dos av uppvärmning med mycket lir på stor plan.
Dagen till ära var vi nästintill 22 man på träningen. Rekord för året och givetvis respekterade Manne detta och körde på det vi alla älskar mest - tvåmål.

Det var en bra genomförd träning där ett par spelare utmärkte sig mer än andra.
Christoffer Öberg är en framtidsman som offensiv inner. Komma bakifrån med speed, gjorde han klanderfritt idag.
Jesper Stjärna gör ett stabilt intryck som vanligt och Rogge är en jobbig man att möta både offensivt och defensivt.
Anton Berg gör en mycket bra träning på vänsterkanten. Det är kul med juniorer som sticker upp och utmanar. En som inte är junior längre är Myggan. Några delikatesser bevittnade vi som sisteman. Tvåfotsdribbling bland annat.
Som många känner till har jag lyckats med en spännande värvning. Plockat in en gammal lirare, klubblös direkt från gatan - Tommy Ringblom, med förflutet i VIIS under sina ungdomsår. Med sin teknik och näsa för mål kan han tillföra mycket. Ge mannen lite tid bara. Har ju inte lirat på 5 år.

Kronvall Sr gjorde en gedigen insats som papparazzi-fotograf. Har mina aningar om att #13 slänger in dom här ganska snart.

Träningen avslutades med ett riktigt kanonskott. Otagbart för Fredrik i målet. Sen gick vi och duschade.
Vem som sköt? Det vet vi alla.

/#10

Ny vecka, Nytt Jobb!

Då var det dags att fortsätta den härliga uppbyggnaden på vår fina grusplan. Att inte kommunen kan göra något åt planen är väl si sådär.. fast nu är det okej när det inte är fruset och isbana där uppe.. En lerhög med vattenpölar går i alla fall att spela på.. . Nä Planskötaren  kanske inte hinner då han har mycket kaffe som ska drickas och mycket ostamackor som skall förtäras... 

Men vår härliga grusplan är underbar... och så länge vi har roligt när vi spelar så kan vi spela på åkrarna runt om det skulle vara så. Jag pratade med lite folk från mitt gamla lag HAIK i helgen.. ja dessa pågarna som spelar 4,5 mil in på Öland någonstans ska börja träna på gräs nu.. för grus är inget de sysslar med. Sköna grabbar i Hulterstads AIK..



En härlig teknisk fotboll spelas på Öland och i division 6 Kalmar.


Nä det känns som om alla småklubbar i hela Sverige har dragit igång nu. Det är härligt att en sådan entusiasm finns. folk spelar bara för det är roligt och för det berömda "tugget" i omklädningsrummet. vad skulle man gjort utan "tugget"?
Detta skitsnack som bara finns i ett svettigt omklädningsrum, fantastiskt...

Ikväll kör vi nya tag med nytt hårt jobb för att komma i form inför seriepremiären och framförallt inför Beach 2009!

Vi ses ikväll pågar!!

/ #13

 

Lördag och lir!

Träning kl 11.00 piiiip.
fantastiskt när klockan ringer kl 10.00 och man tittar ut och regnet faller och termometern ligger runt 1-2 grader och det är det dags för den första lördagsträningen utomhus på väldigt länge.

jag kommer upp till idrotssplasten rung 10.40 och möts av två vilsna juniorer. Jesper stjärna och Kryllet såg sugna ut. och därmed var min fråga i föregående inlägg besvarad. de små liven tar fotbollen före festandet. det är sunt mina små pågar.

länge såg det ut att bli lite folk men tio i elva kommer där ett gäng och vips så var vi 18st en lördagsträning kl 11.00.. bra grabbar!

det var som sagts tidigare bara lir denna härliga och regniga lördag. 
gult lag började dominera med spel på två tillslag där Pelle Svensson och Stefan Evehammar var de som styrde och ställde. Eve spikade igen och Pelle sprutade in mål... Svart lag hade två tunga matcher innan de vaknade till liv. men sista matchen då det va fria tillslag då dominerade svart lag trots skadad slejs och höftben i skallen på fredde. men de återhämtade sig och gult lag fick inte igång spelet.

en träning med glöd, tempo och härlig inställning... lite dispyter hit och dit gör det hela mycket bätttre. det är så det ska vara.. det ska vara som på match när man lirar, inga konstigheter...

bra träning en härlig lördagsförmiddag... nu väntar en härlig lördagkväll med festligheter och dans...

vi ses på måndag grabbar....

/ #13

Nya skor och Mystiska mönster!

Hård träning? för vissa... Behövlig? absolut, för alla..
jag vill bara poängtera att jag älskar dessa fina mönster som blir i grusplanen när man gör en övning där man springer i samma mönster hela tiden. Precis på samma sätt som en stig bildas ute i skogen.. jag tycker det är fascinerande. sen å andra sidan ser man också att man verkligen har gjort ett hårt jobb just där. fantastiskt! igår gjorde vi en återskapelse av Da Vinci koden. Ja ni vet den här cirkeln med en figur i med massor av armar och ben, förbannat fint blev det.

Träningen igår var ett härligt inslag i  den mörka onsdagskvällen. en del hårt jobb men mycket lir.  Påål har visat sig vara en bra tränare med mycket roliga träningar precis som nummer 10 poängterade i föregående inlägg. Jajjemen, det ser ut till att bli ett bra år om den här gnistan lyckan fortsätter.

Dock har jag ett problem, mina skor är i sönder.. och inte fan köper jag ett par nya skor till grussäsongen. nej nej, så har någon några extra grusskor eller inneskor så ta gärna med dessa till mig. Dennis och Fredrik har lovat att bidra med skor, återstår att se om dessa passar.

Träning på Lördag, intressant. kl 11.00 ska vi va startklara för ett helgpass. mycket bra, man kommer upp på morgonen dessutom kan man dansa och dricka med gott samvete på kvällen. mycket bra idé. frågan är om juniorerna kommer att dyka upp? eftersom det är 18 års gräns på alla ställe i Malmö på fredagar så brukar detta vara dagen då de små pågarna går ut och roar sig, ja det går till nuförtiden.

Ja tiden bevisa om de små liven dyker upp...

Vi ses på Lördag!

DAMMA!

/ #13

Hjärnskakning.

Då ligger man i soffan. Vilar ut efter ännu en kul träning.
Det ska han ha cred för, Påål. Roliga träningar gillar vi.

Det visade sig att Fille Ekbergs vurpa resulterat i en hjärnskakning.
Vi ägnar honom en tanke och hoppas han är tillbaka inom kort.
Kan dock inte komma ifrån att det så fantastiskt kul ut.
Kanske dags att sluta skvallra?

Dagens träning bestod av lite traditionsenlig uppvärmning, följt av lite nya övningar, 'hjulet' och 'fram-snett bak-fram-snett bak osv.' Märkligt namn kanske. Men det var bra för lår och vader.
Spelet då? Jo, blåa laget dominerade. Eve och Fredrik svarade för några svettiga räddningar i målen.
Hampe knockade mig och Kronvall sparkade ner mig som vanligt. Nu är vi igång, det börjar lukta svett i omklädningsrummet. Kapten Mange Bååth har öst in mål den här veckan. Kanske dags att lämna mittbacken och ta ett steg upp i banan?

Vahlne då?
Jodå, han kom. Dock inte ombytt. "Hostan försvinner inte.", sa han. Han hade i alla fall fina vantar.

Nu laddar vi för lördag. Ska skicka ut inlogget, så fler stjärnor från VIIS a-lag kan skriva av sig och analysera.

/#10

Kommer Vahlne ikväll?

Ja, då var det onsdageftermiddag.
Pastan som käkades till lunch har sjunkit ner precis lagom.
Träningsvärken som finns kvar sedan måndagsträningen ska springas bort ikväll.

Hoppas på lika bra uppslut på kvällens träning. 18 man sist var bra.
Tugget i omklädningsrummet var som vanligt.
Påål lät oss börja mjukt och försiktigt. Blir nog hårdare redan ikväll.

Ögonbrynshöjare 1: Myggan hade Hampes underställ i sin väska.
Ögonbrynshöjare 2: Myggan hade skägg.

Skvallertanten Fille Ekberg åkte på en rejäl vurpa. Självförvållad. Fantastiskt kul.

Fidde instruerade och visade hur hans nya spelstil för året ser ut. Mycket rutinerad läsning av spelet och mycket kropp.
Fick smaka på en härlig armbågsvärmare på min enorma bicepsmuskel, som fortfarande känns.
Det kommer bli ett bra år.

Vahlne lyste med sin frånvaro. Oroväckande.

Vi ses på IP ikväll. Taggtråd till middag.

/#10

Då var det igång!

Jajjjjjjjjjjjjemen... igår kl 19.00 körde vi igång säsongen 2009 med dunder och brak. 18 stycken hungriga lirare kom för att springa bort all julamat och allt fläsk. utom Myggan då, som beskrev sin situation som följande:

"jag började bli tjock och sen blev jag det"

men vi andra 17 var där för att påbörja ännu en härlig säsong på grusplanen i Ingelstad. Kul att se Fidde, Boffe och Rogge köra på minst ett år till. De såg för övrigt väldigt taggade och heta ut.

När de gäller resterande trupp så såg det litet rögt ut.  Lönnfeta och med dålig kondition påbörjade vi i alla fall träningen med en traditionell kvadrat. vissa hade bättre bollkänsla än andra. vissa hade tappat all känsla i mellandagarna andra hade det i sig.

efter kvadraten blev det en hyfsat rejäl uppvärmningslöpning där man såg hur flåset låg till i truppen. Sådär bra kanske.

efter löpningen var det stretch och tänjning ala Mange "Skippet" Bååth. stelheten kändes i de flesta lederna hos oss men en behövlig stretch är alltid bra.

Stretchingen följdes upp med styrka som Påål styrde med järnhand. situps, armhävningar och upphopp. i detta läget såg Råger Persson oförskämt vältränad ut men detta ändrades lika snabbt när det va dags för att göra ett tufft arbete där konditionen hade stor betydelse. Här var det tungt på de flestas fötter och ben och inte minst på Råger Perssons. Däremot hade Widell och Ola smygtränat vilket syntes lång väg.

efter en timmes hårt arbete fick vi äntligen "Lira" de alla fotbollsspelare i alla åldrar  tycker bäst om. Här såg man vilja och kvickhet från många fötter bland annat Jesper Stjärnas, som styrde  innermittfältet tillsammans med Boffe i gult lag och med en målfarlig Rogge och en nickstark Slejs på topp visade gult lag upp stundtals bra spel. dock hjälpte detta föga då Dennis Andersson dominerade i svart lag.

På en något hal grusplan avslutade vi vår första träning 2009 på stora mål och något trötta fötter och alla längtar till onsdagens träning då det ska bli något hårdare upplägg enligt Påål.

DAMMMA!


/ #13

Serien 2009.

Som det kliar i benen nu. Helt fantastiskt. Nu är det slut på slappandet och dags att köra stenhårt.
Ser fram emot måndagen. 3-4 grader varmt, härligt blöt plan och gärna lite hård vind på det också.

Det jag är mest spänd på är om Göran Olsson dyker upp i limousin.

Serien då?
Vi inleder den 13:e april mot BK Vången.

I övrigt ställs vi mot de här lagen.
Kul och spännande med många nya.

BK Skansen
BK Vången
Bosniska FK Behar
Gislövs IF
Janstorps AIF
Köpingebro IF
Minnesbergs IF
Skegrie BK
Skivarps GoIF
Svenstorps IF
Öja FF

Halvsvårt att förhandstippa, men håller oss som favoriter i den här serien.
Minnesota känns som största hotet. Ska villigt erkänna att jag har riktigt dålig koll på Janstorp, Köpingebro och Svenstorp, så dom ska kanske inte räknas bort helt ännu.
I övrigt är det vår serie. Vi ska vinna den. Helst med 10-12 poäng.

/#10

Bara helgen kvar!

Jaaaa, minsann på måndag kör vi igång... det sprätter i benen och solen skiner min själ ute idag också.. nu är det vår.. Jajjemen, vår i luften, fotbollen drar igång och solen skiner... jääkla gött..

Mitt förslag fram till måndag är:

minst 1000m simning.
en joggingtur på minst 5 km.
30/40 två gånger om dagen.
trixa till 100 med bollen för att få igång bollsinnet.


Detta bör alla göra innan måndag för att inte komma lönnfet och äcklig till träningen. Förebyggande träning är oerhört viktgt =)

En annan fundering är om det blir något träningsläger i år måntro?
ryktet säger att eftersom vi/ni inte åkte förra året skulle det blir ett riktigt bra läger i år. Men vi får se hur det blir, vi betalar ju trots allt bara 1200 i medlemsavgift. Men kul har vi!

På måndag ses vi laddade och tända inför en ny säsong fylld av glädje och kärlek...


/ #13

1 vecka kvar till Avspark.


Nu är det minsann bara 1 vecka kvar tills det härliga eleändet drar igång. jojjomen, den 19 januari kl 19.00, exakt om en vecka då är det slut på feta magar, dålig kondition och hängiga rövar. ja kanske inte slut med hängiga röva för alla, vissa har det liksom som en naturlig del av sin kroppsbyggnad. men alla vi andra kommer träna bort detta och bli fina och vackra inför Beach 2009.

Men oavsett vad så vill jag se alla lönnfeta division 6 spelare i VIIS dyka upp på måndag. Vi alla behöver träna vilket inte minst syntes i lördags.  där orken och kvaliteten sjönk en aning efterhand som tiden gick. där emot  var det kul att se 17 personer på träningen när vi egentligen inte ens har någon träning. Detta bådar gott inför säsongen. Behåll denna vilja så kommer det bli riktigt bra. Vi har det i oss, vi måste bara plocka fram det... Dett vet både vi och Paul...

Men det känns som det blir ett bra år. ett mycket bra år, ett utomordentligt år till och med... ett förbannat bra år skulle jag vilja säga...


/ #13

Lördagsträningen.

Så samlades då ett glatt gäng utanför sporthallen i V.Ingelstad.
Alla väntade på en herre, mannen med nyckeln - Roger Persson.

Ombytet gick bra och det röda, gröna och gamlinglaget skapades.
De gröna öppnade i ett rasande tempo. Roger Persson i kassen hade lite problem nere i hörnen, allt annat limmade han. Ett par raka vinster och de gröna satte ribban högt - vid eftertanke kanske lite väl högt. Det skulle senare betala sig.
Roger Ekberg blev fotbollssur och började skylla på materialet. Lite lågt av en herre med den rutinen kanske, men även de gamla fiskarna simmar väl, eller hur det är man säger.
Det röda juniorlaget började trevande, men spelade upp sig allteftersom tiden gick.
De gamla blev av förklarlig anledning trötta. Den ende som egentligen utmärkte sig där var väl Stefan Evehammar som blandade kanonskott i krysset med torftiga hemåtpassar. En såkallad entertainer, spelar för publiken.

I det röda laget utmärkte sig Jesper Stjärna. En talangfull junior som dagen till ära spelade med röda Kawasakis på fötterna.
Hos det till en början, stabila gröna laget vaktade alltså Roger Persson nätet.
Matchbilden ändrades dock från total dominans till mediokert anfallsspel när denne tog steget ut på planen och lämnade över till André Kronvall och senare också Johan Strandqvist i kassen. Vad anledningen till förfallet var låter vi vara osagt, men spekulationer är välkomna.

Dagens självmål svarade faktiskt Mats Nilsson för när bollen råkade slinka under Ola Johnssons fot vid en hemåtpass.
Vackert var det i alla fall. Likaså Christoffer Öbergs klack-delikatess.

Träningen avslutades med att de röda käkade upp det gröna laget och tog hem totalsegern.

1: Röda               12 poäng
2: Di gamle             11 poäng
3: Gröna              9 poäng

/#10

Mot femman.

Jag kan egentligen bara sjunga med i Kronvalls trallande.
Tanken är att tugget i omklädningsrummet ska fortsätta här, även när vi inte är där. Gästboken på den bristfälligt uppdaterade sajten viis.se är bra, men går absolut att utveckla. Vi provar här.

Någon krönika från 2008 kan jag dock inte stå till tjänst med, kommer inte ihåg ett skit.
Inte mer än att vi gör en hyfsad säsong och för första gången på flera år tar vi några viktiga uddamålssegrar, som vi tidigare haft problem med. Att vi inte går upp i femman beror på en mindre trevlig kvalmatch hemma där vi klappar ihop totalt i första halvlek.

Göran Olsson är annars bra vän med pennan och adjektiven, kanske kan han?

Men skit nu i det, 2009 är ett nytt år, ett bättre år.

Det är viktigt som fan att ladda mentalt. Kommer lägga mycket vikt vid det.

Hoppas samtidigt att vi ska ha tillgång till friska, starka spelare under hela året. Misstänker en del positionsbyten i år också. Kan bli hur skoj som helst.

/#10

Nu börjar snart säsongen 2009


Då har VIIS skaffat sig en blogg också, tanken är att alla ska kunna skriva här. om matcher, träningar eller bara allmänt tugg och oväsentligheter.

Ja snart mycket snart drar Paul igång säsongen 2009 på den härliga grusplanen i V Ingelstad. efter ett längre uppehåll där vi medverkat i två stycken inomhuscuper där vi coachat oss själva är det nu äntligen dags för grusträning.

Det finns inte så mycket att säga om  inomhusspel mer än att det är förbannat skoj, dock kan det nämnas att vi va nära att slå Höllviken i TA-cupen, med 7 sekunder kvar gör de 1-1.. määrklig tur de bättre lagen alltid har.

Jag vill passa på att tacka Thomas för att han ställt upp och packat matchkläder och dylikt inför cuperna. vill även tacka Fidde och Rogge som gjorde en gedigen insats som coacher i TA cupen. det är härligt att se hur folk ställer upp för varandra i vår kära lilla klubb. Skönt att känna den här småklubbskänslan...

Nu efter att ha sprungit och lattjjat lite boll inomhus på lördagar bara längtar man efter en riktigt grisig vinterträning på en kall och regnig grusplan. Det ska bli skönt att komma igång.. känna tugget i omklädningsrummet , doften av svettiga strumpor och Tigerbalsam som sticker i ögonen. Att känna kylan bita i ansiktet och regnet piska mot kroppen men ändå fortsätta springa för det är fantastiskt skoj.

Ja det ska bli sjukt härligt att börja en förhoppningsvis lyckad säsong med bra resultat och en förbannat massa skoj. Sen i April kan man börja läsa Sigges småklubbskrönikor i Trelleborgs Allehanda, Det är väl härligt... Småklubbsfotboll är livet...

Truppen ser bra ut inför säsongen, vad jag vet är det ingen som har slutat... däremot har ryktet gått att spelare som Sverra, Lunda, Hvornum och Boukef ska göra comeback. Nä skämt o sido, det ser bra ut inför säsongen, ingen har meddelat att de slutar dessutom har våra juniorer växt till sig ännu mer och vi har med största sannolikhet redan knutit till oss ett nyförvärv nämligen Tomas Jönsson.. föredetta Vellinge IF sedan Anderslöv, Skivarp, Håkanstorp och senast Srbija.. en snabb målfarlig anfallare.

En krönika från föregående år hade varit trevligt men den kan jag tyvärr inte stå för då jag inte var med hela året eftersom jag flyttade hem från Kalmar i Juni.. men någon (Slejs) där ute kan nog skriva den.

jag avslutar detta första blogginlägg med VIIS slogan =)
DAMMA!!  så ses vi den 19 januari, jag bara läääängtar efter gristräningar!



Eve täcker ut söderslätts skyttekung. Stabilt och behärskat.
(Arkivbild: Albin Brönmark, TA)


Jag ser fram emot säsongen 2009!

// #13

Heja VIIS

Säsongen 2009 är vår!


RSS 2.0