V Ingelstad IS - BK Vången, 090611

V Ingelstad IS - BK Vången: 5 - 1
Claes Davidsson, 4
Robin Persson

Ännu en kvällsmatch stod på schemat och denna gången mot BK Vången på hemmaplan en grå regnig torsdag. VIIS ställde upp med en 3-4-1-2 uppställning precis som vi började serien med och detta visade sig vara ett bra drag. Redan efter ett par minuter hade både Fredrik Andersson och Claes Davidsson haft ett par bra lägen och 1-0 kom mycket rättvisst genom Claes Davidsson som rundade målvakten och kallt satte ettan. Ett ganska uddlöst BK Vången hade inga direkta läge på hela matchen bortsett från några inlägg som VIIS backlinje genom André Kronvall, Magnus Bååth och Ola Johnsson enkelt kunde avvärja med hjälp av Fredrik Johansson i målet. 2-0 till VIIS kom efter ett snyggt inspel som Claes enkelt kunde sätta dit. 2-1 kom från ingenstans då Vångens högerytter slår ett inlägg som touchar Olas rygg och ställer Fredrik i målet. Dock var det aldrig något problem eftersom några minuter senare bjuder än en gång Claes Davidsson på en delikatess och sätter ett volleyskott efter ett precist inlägg av Christoffer Öberg och 3-1 är ett faktum.

Andra halvlek började ungefär som första slutade där VIIS äger bollinnehavet och Alexander Boukef levererar passning efter passning men VIIS missar ganska många lägen. efter ett tag får Boukef ont i en ljumsken och han byts ut och in kommer Robin Persson som inte har varit på plan i många minuter innan han trycker in 4-1 efter en frispelning av Claes.
Och på tal om denna mannen, Ja vem om inte herr Davidsson avslutar VIIS målskytte genom en fin nick och slutresultatet 5-1 är i hamn.

Matchen i sig bestod av många missar från VIIS sida men ändå lyckas vi vinna ganska stort. BK Vången bjöd inte upp till särsklit mycket och var aldrig riktigt ett hot. VIIS gör en bra match och rullar mycket boll och segern är rättvis.. dock är resultatet med mersmak.

Värt att lyfta fram är ju Claes Davidssons fyra mål som hjälper honom en bit upp i söderslätts skytteliga.

Laguppställning:

/ #13

Öja FF - V.Ingelstad IS, 090605.

Öja FF - V.Ingelstad IS           2 - 0  (1 - 0)

Inte för att det har något med resultatet att göra, men personen som schemalagt matcherna skulle jag vilja prata med.
Han skickade oss för tredje fredagkvällen i rad till Österlen. Ungefär 8 mil, enkel resa. Tack för det.

För första gången denna säsongen rullar vi boll som vi ska. Lugnt och stabilt på mittplan. En bidragande orsak till det var comebackande Alexander Boukef som fick komma in tidigt i matchen då Dennis Andersson fick utgå på grund av skada. Det som var vårt problem var att den avgörande passningen inte satt där.
Öja gör det bra och lever mycket på sina ytterkanter.

1-0 kommer tidigt i matchen efter tafatt försvarsspel där deras ytter får promenera in från kanten och skjuta ett lobbskott som Fredrik Johansson i VIIS-målet är på men inte lyckas få över ribban.
I slutet på halvleken har VIIS en nick på mål som deras back räddar på linjen genom att få bollen rakt i ansiktet.
I andra halvlek fortsätter vi rulla boll och Öja har egentligen bara ett läge då de blir övertaliga vår backlinje och samma spelare som prickade in ettan, satte också tvåan omarkerad i bortre delen av straffområdet.

Matchen spelades mest på mittplan. Öja hade bra kantspel och kontrade bra när vi tappade boll. Samtidigt uteblev våra målchanser. Johan Vahlne gör ett piggt inhopp de sista 10 minuterna och skapar någon chans framåt samtidigt som han gjorde ett bra defensivt jobb. Det och Alexander Boukefs comeback är det vi lyfter fram i den här matchen.

Nu tar vi nya tag och lägger fokus på matchen mot BK Vången på torsdag.