NU TRÄNAR VI I VELLINGE!

Från och med idag Tisdagen den 28/9 tränar vi i Vellinge på konstgräset som ligger vi Vanningen i Vellinge.
Träningstid är kl 20.30-22.00

Thorsten och Thomas
kommer att vara uppe i VIIS omklädningsrum från 19.30

Vi ses där ikväll!

Enkel seger och vi är med i racet.

V.Ingelstad IS - Janstorp AIF           4 - 0 (2 - 0)
Claes Davidsson 2,
Christoffer Öberg,
Joachim Forsberg.

Det var trots blåst, fina förutsättningar för match och alla kände till vad som gällde. Vi hade chans att haka med i den absoluta toppen i serien och på så sätt vara aktuella för den där direktplatsen uppåt.
'Det är dom här matcherna vi bara SKA vinna', sa tränare Bohlen innan match.

Janstorp kämpade väl, hade några halvchanser i första halvlek där Stefan Evehammar i målet kunde avvärja. Hemmalaget malde på i vanlig ordning och försökte hålla bollen på marken och spela sig igenom, medan Janstorp låg på kontring. Hemmalagets malande resulterade så småningom i att Christoffer Öberg kunde trycka dit ett inlägg med en bredsidevolley. Inte särskilt hårt, men väldigt välplacerat. Trots detta nådde inte VIIS upp till sitt vanliga spel och hade lite tur vid 2-0-målet. En frispark som Joachim Forsberg drog i muren så att den ändrade riktning och ställde annars duktige Janstorpmålvakten.

I paus blev det utskällning från ledarstaben och därefter kunde vi skåda en liten förbättring i hemmalaget där Claes Davidsson lyckades göra två relativt enkla mål på bland annat fin framspelning av Emil Nilsson, och en tilltrasslad situation. Janstorpspelarna vinkade felaktigt för offside. Det kan nämligen inte bli offside om man kommer bakom bollen.

Undrar ni förresten hur Janstorpspelarna upplevt matchen kan ni läsa det här, det är ganska komiskt.

Det är synd att de haft sån otur med domare och grejer, annars hade dom nog varit klara för division fem istället för sju. Åtminstone om man läser deras referat säsongen igenom.

Nu tar vi nya tag och ser fram emot Charlomatchen på söndag.
Vi viker oss aldrig.

/#10

Koll på omgivningen.

Vi har lite kamrater som gjort fina insatser i den gula tröjan genom åren, som numera befinner sig i andra klubbar på slätterna häromkring. En liten djupdykning i dessa som kan ses som intressant från vår synvinkel. Säsongen är på upphällningen och kvalkrig och avancemang är för många det enda det tänks på just nu.

DEL 1.

I GoF som spelar i Division 6 Mellersta hittar vi bekantingarna Mikael 'T' Thörnqvist och Fredrik 'Myggan' Månsson. 'T' öste in mål hos oss under de säsonger han var här och 'Myggan' har varit VIIS trogen sedan barnsben och ses som lite av en ikon i föreningen.
GoF har efter de senaste säsongernas harvande i mitten av tabellen nu satt sig i en riktigt trevlig sits. Man krigar om en kvalplats till femman och närmast på fredag (24/9) möter man Lunds Bois i en högintressant match där man har chans att ta det där steget förbi just Lunds Bois i tabellen och upp på kvalplats. Sedan får man lita lite till de andra lagen eftersom Lunds Bois har en match mindre spelad i skrivande stund.

Vår vän 'T' har sin vana trogen prickat in ett par bollar de senaste matcherna och vi här på bloggredaktionen tycker att det är härligt att höra att han inte tappat sin näsa för mål, trots att han börjar komma upp i åren.

Vi i VIIS håller givetvis alla tummar vi har för att GoF ska klara det här.

HEJA GOF!

Länk

Hallå där.... Emil Nilsson!

Emil Nilsson
med nummer 6 på ryggen har snart avverkat sitt första år i VIIS. Han kom till VIIS efter intensiva förhandlingar mellan Thomas Kronvall och Emils agent tillika mamma Ewa Nilsson. Han debuterade i en inomhuscup i Harlösa och blev utvisad redan efter 5 minuter där. Många ryckte på ögonbrynen och undrade vad det var för en gangster som anlänt till VIIS. Men han har växt in i VIIS tröjan och är numera en nyckelspelare i Tottes lagbygge. Vi fick en pratstund med Emil under fredagen...

Hallå där Emil Nilsson...

Efter senaste matchen mot Skurup lossnade ditt målskytte rejält, hur känns det?
Jo det känns bra, har inte riktigt varit den som gjort mål förut, utan mer spelat fram dem avgörande passningarna.Men nu när jag tagit steget upp i banan är det väl mål jag ska göra! ;) Det är alltid roligt o göra mål.

Fyra baljor och en backlinje i Skurup som var och köpte korv, vad hände?
Haha, det var en bra dag på jobb helt enkelt. Bra uppladdning och fin plan och jävligt spelsugen, och allt bara gick min väg kändes det som.

Match på söndag mot Janstorp, en på pappret enkel match men hur kommer det att gå?
En mycket viktigt match, det är bara 3 pinnar som gäller. kvittar om vi möter dem som ligger först eller sist, vi ska alltid gå in med samma inställning och göra vårt jobb, jag tror det är viktigt och få in ett tidigt mål och spela vårt spel sen kommer det rulla på.

Ditt första år i VIIS är snart slut, hur har det varit?
Ett fantastiskt år, har verkligen varit jättekul. Känns som jag hittat glädjen till fotbollen igen, och det är mycket pga den härliga stämningen vi har i föreningen, både ledare och spelare!

Hur slutar serien?
Får väl hoppas resultaten i matcherna går vår väg, så vi slutar som seriesegrare som jag lovade på försäsongen!

Och sist men inte minst du stannar väl kvar i VIIS?
Ja, om inte Allegri hör av sig och vill jag ska bilda anfallspar med Ibrah, HAHA ;) nää men det är klart jag är kvar i Viis!

Vi tackar Emil för pratstuden och önskar honom lycka till!

Emil showade i Skurup!

Skurups AIF - V Ingelstad IS: 3 - 6 (0-3)
Emil Nilsson 4
Claes Davidsson
Christoffer Öberg

En tuff match på pappret mot topplaget Skurup som brukar hålla tätt bakåt men redan i första halvlek hade Emil Nilsson med flera runnit igenom och gjort tre mål. VIIS kom till Skurup med en god inställning och med bra självförtroende då vi gjort många mål på senaste tiden.

Redan från början satte VIIS hög press och fick igång snabba kontringar och omställningar. Då vi visste att Skurup gärna slår långa bollar på deras duktiga anfallare och sedan börjar arbeta där ifrån. I början var VIIS lite vilsna och ägnade sig mest åt att försvara men efter en snabb kontring där Emil till slut hittade fram till Claes Davidsson som stänkte upp 1-0 i nättaket då blev Skurup lite okoncentrerade och slarvade med uppspelen. VIIS kunde istället ta tag i taktpinnen och kontra sönder Skurup med snabbt spel och finurliga omställnignar. Emil hade stor show och rann igenom och gjorde 2-0 och även 3-0 innan halvtid.

I Andra halvlek gick VIIS ut för att fortsätta sin fina fotboll men hamnade snabbt under press då Skurup fick åtskilliga frisparkar som resulterade i farliga målchanser. Men när Emil återigen visade spelglädje och kvalitet och tryckte in 4-0 var matchen i princip avgjord, trodde vi. Men efter 4-0 lyckades Skurup trycka in 2 mål på fasta situationer efter slarv i VIIS backlinje. 4-2 stid sig ett tag och Skurup hade kommit in i matchen. Men vem punkterade matchen om inte Her Nilsson, Emil nickade in 5-2 och matchen var över. Dock fick Skurup in ett till mål men efter ett kanonskott av Per Alm i slutskedet av matchen som Christoffer Öberg snabbt var framme och trycke in returen på var slutresultatet ett faktum. 6-3 till VIIS och vi gick upp i tillfällig serieledning!

Ett stort plus till hela laget som visade vilja och god inställning.. Extra plus till Emil Nilsson som gör 4 mål och Stefan Evehammar i målet som också gör en mycket bra match.

Nu laddar vi om batterierna för matchen mot Janstorp på Söndag!

/ #13

Hallå Där...

Hallå där Joachim "Foppa" Forsberg....

Joachim Forsberg har utvecklats offensivt under sitt första år i VIIS.. Från en vänsterback med en riktigt giftig vänsterfot till en målspruta av rang med hela 9 mål i serien i år!! Vi fick en pratstund med Joachim under torsdagen.

Du har fått en mer offensiv roll i laget nu, hur känns detta?
Det känns mycket skönt att jag fått ett offensivare ansvar än tidigare och jag tycker endast att det blivit positivt för laget.

Din målskörd är lite förvånansvärd eller?
Ja, jag har aldrig varit den som gjort mycket mål men det 'är alltid kul och jag hoppas målformen håller i sig.

Hur slutar serien i år?
Förhoppningsvis så vinner vi resten samtidigt som de andra lagen tappar poäng. Men just nu får vi förbereda oss för kval.

Hur har ditt första år i VIIS varit?

Det är mitt första år i VIIS men det känns som om jag har varit här hur länge som helst.

Hur går det mot Skurup på lördag?

Det känns som att vi har en bra chans mot Skurup. Spelar vi bara på topp kan ingen i serien slå oss.

Tack för mig hälsar Joachim
Vi tackar Foppa för pratstunden och önskar han lycka till.

Storseger mot Holmeja.

V.Ingelstad IS - Holmeja IS                 8 - 1 (7 - 0)

Joachim Forsberg 3
André Kronvall
Roger Ekberg
Patrik Småland
Robin Persson

Matchen mellan VIIS och Holmeja IS kunde betraktas som död redan efter sex minuter. Då var ställningen 4-0 till hemmalaget. Man öppnade i ett rasande tempo och bortalaget stod på hälarna i varje position. VIIS bjöd på härliga spelkombinationer och oftast slutade det med att den glödhete Joachim Forsberg gjorde mål. Han fastställde ett hattrick på en halvtimme och hade i inledningen lekstuga med Holmejaförsvaret.

Målen trillade in ett efter ett, André Kronvall knoppade in ett på Pontus Wernbloom-manér och Robin Persson bjöd på en vänsteryttersida mot bortre krysset. Hemmalagets smålänning Patrik Johansson visade också framfötterna och gjorde mål på första bolltouchen när han blev inbytt. Det gula laget var på spelhumör i första halvleken och gick rättvist till vila med 7-0-ledning.

Andra halvlek spelade Holmeja upp sig och rann igenom på ett par kontringar. Man reducerade och gjorde ett tröstmål på just en kontring. Annars var det en ganska avslagen andra halvlek där matchen redan var avgjord. Det mest spektakulär var väl att båda lagen fick göra målvaktsbyten i andra halvlek.

Joachim Forsberg gör tre mål och blir givetvis matchen lirare.
Till helgen är det toppmöte i Skurup.
Vi ses där.

/#10

TRÄNING IKVÄLL KL 18.30

OBS!!

Vi tränar kl 18.30 ikväll den 2/9, detta pga. att mörkret möter oss tidigare...

Månadens Lag!!

Varje månad presenterar Sigge  Hansson Söderslättslaget i TA – elva spelare som stuckit ut lite extra under perioden.

Denna månaden får vi se en av våra stabila backar i sigges elva. tillsammans med en gammal Ingelstadspelare (Tobbe Gothred) bildar Hampus Hansson mittlås i Sigges Elva.

Dennis

Den uppskjutna matchen mellan Minnesberg och VIIS spelades den 31/8 kl 18.30 och det visade sig vara en match helt utan gnista, tempo och tändning. Jag vet inte om det är höstmörkret som börja göra oss sega eller om vi bara hade en dålig dag.

Första halvlek började i ett fasligt lågt tempo där Minnesberg skickade långa bollar på deras duktiga anfallare. VIIS försökte få igång ett spel men kom ner i ett långsamt tempo och fick inte igång någonting alls. Större delen av första halvlek spelar Minnesberg bättre än VIIS. Minnesberg får även in 1-0. Men Innan halvleken var slut kunde dock Dennis Andersson rinna igenom den något långsamma backlinjen i Minnes och sätta 1-1.

Andra halvlek började något bättre där VIIS började rulla lite boll men kom inte till några direkt farliga lägen. Istället kunde Minnesberg sätta 2-1 på en försvarmiss där deras anfallare får stå helt ensam och nicka in bollen i bortre. Thorsten gör lite byte och får in lite mer fart men ändå fattas där vilja att vinna matchen. Men efter att Roger Ekberg fått en ryggsäck på ryggen i form av en försvare får VIIS en straff som Foppa behärskat dunkar upp i nättaket. 2-2 var ett faktum och sedan hände inte mycket mer i matchen förutom att Minnesberg missade en straff.

matchen slutade 2-2 och vi får vara nöjda med resultatet med tanken på hur vi spelade. Nu gäller det att vi höjer oss ett par snäpp om vi ska vara med där uppe i toppen. Dock ett plus till Stefan Evehammar i målet som gör ett par avgörande räddningar.

Det kanske behövs ett par träningar som Thorsten nämnde under matchens gång. Vi behöver träna och få igång kroppen ordentligt igen efter sommaren. Vi behöver få igång flytet igen.