8 - 1 med mersmak mot Sövestads IF

Efter idel vinster på försäsongen var det då dags för vad vi trodde skulle bli en lite värdemätare. Nämligen en match mot Sövestads IF som hamnade femma i division 5 förra säsongen. Vi var beredda på en tuff match men det slutade med raka motsatsen.

Redan efter 10 minuter hade vi sprungit igenom Sövestads labila försvar åtskilliga gånger. När Roger Ekberg gör 1-0 kändes det direkt att proppen var ur. Sövestad hade egentligen ingenting under första halvlek. VIIS dominerade matchen totalt och 2, 3 , 4, 5, 6 och 7-0 kom rättvist innan den första halvleken var slut.  Det finns inte mycke t att säga mer än att det kändes som en avlutsövning på träningen.

Andra halvlek var en ganska tråkig halvlek där vi egentligen bara spela klart matchen och deras enda mål var ett vådaskott från kanten som lobbade Stefan Evehammar precis. "Svår båge" menade Thorsten men ett mål kunde vi bjuda på.

Matchen slutade 8-1 och målskyttarna var enligt nedan:

Roger Ekberg, 2
Emil Nilsson
Kristoffer Börstell
André Kronvall (eller som Boffe sa: En tilltrasslad situation)

Eddie

En match som inte är mycket att orda om, vi gör 8 mål mot i stort sett inget motstånd men vi vinner matchen och vi stärkte vårt självförtroende ytterligare. Nu laddar vi för sista träningsmatchen sen kör serien igång.

/ #13

Match mot Sövestads IF på lördag!

På lördag möter vi Sövestads IF hemma på vår fina grusplan. Sövestad som huserar i division 5 Södra och hamnade i mitten säsongen 2009.

VIIS som ligger i division 6 kommer således att få en tuff uppgift men med de fina spelet vi visat upp i de tidigare matcherna så ska vi nog kunna skaka om Sövestad också. Dock saknar vi ett par namn eller för att vara exakt så är 9 spelare på skidsemester.

Men vi har en bred trupp och kommer att ställa upp med ett starkt lag ändå.

MISSA INTE MATCHEN IMORGON LÖRDAG DEN 27/3 KL 13.00 PÅ VIIS GRUSPLAN.

TRÄNING SÖNDAG KL 11.00

Missa inte att det är träning på Söndag 21/3 kl 11.00 på vår helt underbara grusplan.

Kan ni inte träna meddela Thorsten detta omgående.

Fjärde raka vinsten.

Referatdebut av målvakten Fredrik Johansson.
Håll till godo.

VIIS - FC Bukten     1 - 0 (1 - 0)
Emil Nilsson.

Väl ombytta blev det som vanligt in i klubbstugan för en lång och noggrann genomgång innehållande allt från hörnor direkt i mål till att "båga passningarna". Välinformerade klev vi ut på gruset i det fina vädret. Solen sken och det var som upplagt för en fin fotbollsmatch. Det blev det också mycket riktigt och det var alltså inte bara solen som värmde utan också spelet, speciellt från hemmalaget. Ett taggat VIIS pressade gästerna FC Bukten direkt från start och skapade en hel del chanser. Bortalagets målvakt gjorde i allafall två kanonräddningar som mycket väl kunde resulterat i mål. En straff skulle VIIS också haft när Christoffer Öberg blev fullkomligt överfallen. Till slut sprack dock nollan när Emil Nilsson gjorde 1-0 för hemmalaget. Sett till antal chanser borde vi lett med ett par bollar till anser undertecknad och får säkert medhåll från de många som tagit sig ut för att titta på matchen.
Andra halvlek började tvärtemot den första. Bortalaget tog initiativet med hjälp av den starka medvinden och började sätta press mot VIIS backlinje. Det resulterade dock aldrig i något riktigt farligt. Två ganska enkla skott på mål var vad man mäktade med. VIIS kom dock tillbaka in i matchen igen och skapade ett par chanser. Roger Ekberg skulle bland annat haft en straff som domaren precis som situationen i första halvlek missade. Efter många byten av Thorsten Bohlen tog sedan bortalaget över matchen igen men precis som tidigare stod hela laget (framförallt backlinjen) emot på ett strålande sätt och någon kvittering var aldrig nära.
Lyfter fram hela laget efter en sån här fin insats. Ett extra plus till backlinjen dock.
Stabilt försvarspel och ett fyndigt anfallsspel speciellt i första halvlek är det vi ska ta med oss.

Tänk på att gå in på Seniorsidan.

Näsets FF - V.Ingelstad IS 1 - 3 (0 - 3)

Solig söndag på Höllvikens IP.
En försmak på seriepremiären i Division 6 Södra.
Näsets FF - V.Ingelstad IS.

Vi tog taktpinnen direkt och rullade boll bra. Ställde upp med en 4-3-3-uppställning vilket ställde till det lite för Näsets fyramannaförsvar. Bra rörelse över hela planen gjorde att vi hela tiden låg steget före. Näset kämpade, men stack mest upp med individuella prestationer. Vår press lönade sig till slut då Emil Nilsson slog en boll i djupet som Claes Davidsson spelade in till Dennis Andersson som dök på första stolpen och stötte in ettan. Ett fint fotbollsmål. Snäppet snyggare var dock det andra målet. Nästan en kopia. Claes fick bollen av Emil utanför straffområdet, vände upp och chippade bollen över backlinjen till Dennis som spelade in i mitten där Robin Persson kom flygande. 0-2 var ett faktum.
Vi fortsatte vår höga press och detta resulterade i ytterliggare ett mål. Claes snappade upp en försvarsmiss och placerade in trean intill stolproten.

Vi gick till halvtidsvila med en tremålsledning och kände att vi så långt gjort en bra match.
Det gjordes fyra byten i halvtid, samtidigt som vi avnjöt en fantastisk blåbärssoppa som moster Kronvall ordnat. Stärka av denna himmelska dryck gick vi ut i andra och kunde inte riktigt prestera som i första. Kanske var det alla byten som rört om i grytan, kanske var det orken som tröt.

Näset förde halvleken, och vi låg mest på kontring. Näsets reducering till 1-3 missade jag tyvärr då jag drogs med skoskav och gnällde om byte. Det ryktas dock om ett snabbt inkast, snabbt inlägg och en kraftfull nick.

Vi tar tillvara på vår första halvlek, rörelsen och intensiteten som fanns då och blickar framåt.
Nu återstår bara att se om vi kan få vår plan spelklar till premiärdatum, annars finns risken att vi får spela på samma plan som i söndags.

/#10

Ännu ett nyförvärv klart!

VIIS tredje nyförvärv 2010 blir spelklar den 5/3...

Vi hälsar Joachim Forsberg hjärtligt välkommen till V Ingelstad IS.

Joachim har en väldigt fin vänsterfot och ett spelsinne som kommer stärka VIIS ännu mer.  Foppa har agerat vänsterback i de träningsmatcher han har spelat och har gjort mycket bra ifrån sig. Han kommer från Vellinge IF.

Välkommen Joachim Forsberg

Han lät hälsa efter tisdagens träning:
"Efter träningen med thorsten så mår jag döbra"

/ #13

Tuesday.

V.Ingelstad IP - grusplanen som planskötarna glömde.
Ikväll har vi tränat med livet som insats. En knottrig, isig plan blev bemannad av 22 träningshungriga lirare. Stefan Evehammar var - nästan - felfri på passningsövningen. Jesper Stjärna och undertecknad dominerade i 'krossboll-på-trettio-meter-ta ner-tre touch varav en på huvudet'. Det belönades med en poäng i säsongens poängjakt. Snyggt var det också.

En rejäl mustare fick vi smaka på. Tio minuters jobb med intervall-löpningar och ungefär 750 upphopp, resulterade i spaghettiben lagom till avslutsövningen. Detta gav blandade resultat där Boffe Börstell svarade för den jämnaste skjutserien med ett par pärlor. Denne hamnade dock i trångmål när han vid ett tillfälle fick hämta bollen i en snödriva och fastnade. Undertecknad övervägde att ringa Vellingebärgaren, men precis då lyckades Börstell ta sig ur knipan.

Annars vet Kronvall Jr hur det är att bärga bilar. Denne satt under gårdagen fast i ett dike utanför Jönköping. Lite härlig kuriosa denna ljuva tisdagkväll.

Näsets FF på bortaplan till helgen. En försmak på den kommande seriepremiären lagen emellan. Ska bli kul.

#10

Kämpainsats av B-laget.

På söndagen mötte B-laget Klagstorp på Anderslövs konstgräs.
Förutsättningarna var långt ifrån de bästa då V.Ingelstad tvingades ställa upp utan avbytare. Dessutom fick tränare Manne ta rollen som spelande tränare och försöka leverera i anfallet.