Det här med intern kommunikation!

Jag har visserligen inte läst många kurser inom intern kommunikation trots att jag är en akademiker som besitter en väldigt bred kompetens. Dock vet jag att det är ganska viktigt att man pratar internt innan man går ut i pressen. Då kan man funderar över följande:

"Den matchen blir också sista matchen som tränare för Patriks del i Anderslöv och Paul Björk kommer att ta över"

-Trelleborg Allehanda-



Okej?! tur man är en grävande reporter! Trevligt att få reda på det så här.

Storseger i ödesmatch.

V.Ingelstad IS - Öja FF             4 - 0 (2 - 0)
Roger Ekberg
Fredrik Andersson
Claes Davidsson
André Kronvall


Säsongens viktigaste match gläntade på dörren och detta gällde båda lagen.
V.Ingelstad, inför matchen på en fjärdeplats, skuggad av Öja bara poängen bakom. Kampen var alltså hård om den där åtråvärda fjärdeplatsen och, i princip, tillika kval till division fem.

Inledningen på matchen pekade på att det skulle bli en tät och tuff match. Lagen turades om att anfalla, med ett marginellt övertag för hemmalaget. Öja stack upp då och då och var inte alls ofarliga. Fredrik Johansson, som var tillbaka i VIIS-målet svarade för några bra räddningar.
I 33:e minuten hade pressen från VIIS höjts och då kapitulerade Öja för första gången i matchen. Fredrik Andersson tråcklade till sig bollen utanför straffområdet och slog ett precist inlägg mot bortre där Roger Ekberg, som uppenbarligen klivit ur sitt ide ordentligt, mötte och sträckte fram en tå. Rogers fjärde mål på två matcher.

Minuterna innan paus trycker Öja upp laget och satsar hårt på en kvittering och får sånär dit bollen vid en hörna. Istället vänder VIIS spelet och något av det märkligaste möjligt händer. En hemmaspelare står vid sidlinjen och dricker, och drar där på sig två markerande försvarare. Till och med vänsterbacken kommer över och blir högerback vid sidlinjen. Detta lämnar rena autobahn för Fredrik Andersson som nog aldrig varit så snabb. En perfekt passning i djupet från Christoffer Öbergs fötter tas om hand på bästa sätt och avslutningen är kylig, intill stolproten - 2 - 0.

I paus kommer VIIS överens om att fortsätta precis som man gjort.
Till skillnad från höstens tidigare matcher så gör laget som dom kommit överens om. Det finns en annan intensitet och vilja hos de gula. I grevens tid kan man tycka, men helt klart rätt match att plocka fram det i.

I inledningen av andra halvlek är det nära att det smäller direkt när VIIS anfallare stressar högt från början.
En efterföljande hörna konstsparkas i ribban av Dennis Andersson och VIIS har övertaget ordentligt. 3 - 0 kommer så småningom då Kristoffer Börstell gör ett bra jobb och tar sig igenom försvaret och slår en genial passning snett inåt bakåt, där Claes Davidsson möter med vänstern. Hans 17:e mål för säsongen förövrigt. Han ligger även bakom det avslutande 4 - 0-målet, då han vaket slår en snabb frispark till en inbytt André Kronvall som kyligt lägger bollen under målvakten och avslutar målskyttet.

Från den här matchen tar vi med oss, förutom fyra mål, den stabila defensiven. Hela laget gör ett bra jobb och lämnar inga onödiga luckor. Mindre slarv och en starkare vilja resulterade i storseger mot en av de svåraste konkurrenterna. Per Alm gör det bra på nygammal position som högerback. Roger Ekberg gör jobbet på vänsterkanten och målar numera också. Firma Bååth/Johnsson i VIIS mittlås ska också ha beröm för en stabil insats.

Nu laddar vi för serieavslutningen mot BK Skansen. En match som skriker revanschlusta för vår del efter 0-2-förlusten senast. Sedan ser vi fram mot ett eventuellt kval. Ett par derbyn i femman mot Vellinge IF borde räcka som morot - eller?

Finn ETT fel.


Visserligen gjorde han ett bra jobb som stöd vid sidan av plan,
men vetetusan om han lyckades måla därifrån.

/#10

PANG PANG PANG 9-1 Mot Svenstorp!

V Ingelstad IS - Svenstorps IF: 9 - 1
Roger Ekberg, 3
Dennis Andersson, 2
Johan Vahlne, 2
Claes Davidsson
Per Alm


Man skulle kunna tro att man låg i en skyttegrav under första världskriget om man var på gårdagens sammandrabbning mellan VIIS och Svenstorp på V Ingelstads IP. Skotten haglade tätt och det visslade från öst till väst. Per Alm skickade iväg en missil, Roger Ekberg cyklade in ett mål och Claes Davidsson knorrade behärskat. Var ni inte där missade ni något fint och trevligt.

Efter slutresultatet 9-1 till VIIS var det många som pustade ut och kände "Det här behövde vi". Efter många matchers mediokert spel lossnade det riktigt mot Svenstorp och detta kanske byggde upp vårt självförtroende för kommande ytterst viktiga drabbningar.

Men förts halvleken började som vanligt med dåligt spel och ingen gnista trots att vi mötte ett relativt svagt Svenstorp om man jämför med i våras. Svenstorp hade 3 riktigt farliga läge innan en VIIS hade haft ett skott på mål men Stefan Evehammar tillsammans med resten av laget hade tur och lyckades hålla tätt. Men efter en snygg djupledsboll av Per Alm kunde Dennis Andersson löpa igenom och göra ett efterlängtat mål. 1-0 stod sig till gamle skyttekungen Roger Ekberg bröt igenom och 2-0 var ett faktum. resultatet stid sig till halvtid och Påål var inte riktigt nöjd.

Men efter paus lossnade det rejält och Svenstorpspelarna ville nog helst hem och se Manchesterderbyt äbn att vara på V Ingelstads IP. De hängde med huvudet och hade inget att sätta emot ett offensivare och aggressivare VIIS som tryckte in 3-0 och 4-0 innan Svenstorp fick en straff och kunde reducera. Men längre en så kom de aldrig utan VIIS fortsatte och kunde enkelt sätta 5-1, 6-1, 7-1, 8-1 och till sist 9-1 och VIIS kunde ta en välbehövlig storseger och bättre på sin dystra målskillnad avsevärt.

Man kan inte säga mycket mer om matchen än att Svenstorp är ett uppgivet lag men som ska ha beröm för att de hela tiden spelade ett rent och trevligt spel och det var aldrig några riktigt sura miner eller fula tacklingar. i VIIS får vi lyfta fram Per Alms missil som är ett resultat på många timmars skotträning innan träningar. Riktigt härligt att Roger Ekberg ätligen fick sätta dit den och som han gjorde det. Annars gör hela laget en stabil insats och alla ska ha beröm för en välgenomförd match som vi tar med oss mot Öja FF i nästa vecka då en vinst måste införskaffas för att haka på i toppen.

Bra spelat! Vi ses ikväll.




/ #13


Bilder från Möllevallen.


Dennis & Fidde sätter press.



Sneda miner vid halvtidsvilan på Möllevallen.


Förlust mot serieledarna.

Skivarps GIF - V.Ingelstad IS            2 - 0 (1 - 0)


En härlig eftermiddag på Möllevallen i Skivarp. Solen sken och sensommarvärmen påminde oss om att det minsann inte är höst riktigt än.

Hemmalaget började bra. Man visade genom säkert och behärskat spel att man inte är serieledare för inget. Den stora planen gjorde ytorna större och spelarna fick mer tid med bollen.
De gula fansen hoppades givetvis att bortalagets ihållande svacka spelmässigt skulle brytas.
Visst var det ett fall framåt för V.Ingelstad men bara stundvis och ett alldeles för litet fall för att störa serieledarna. Bortalaget vaskade fram några fasta situationer som blev farliga, i övrigt bröt Skivarp oftast bollen på mittplan och ställde om med sina vindsnabba forwards. En av dom i alla fall.
Det resulterade så småningom i ett välförtjänt ledningsmål för hemmalaget. Anfallaren kunde från nära håll distinkt skjuta in ledningsbollen förbi Fredrik Johansson i bortamålet.
Därefter böljade spelet lite men på grund av för mycket slarv och oskärpa kändes VIIS lite tama.

Efter halvtidsvilan var spelet i princip detsamma. Skivarp ångade på och hade chanser till ytterliggare mål. Fredrik i målet avstyrde dock. Tvåan skulle dock komma. En sidledspass till en helt omarkerad hemmaspelare som bara hade att sätta dit foten.

VIIS flyttade upp i banan i ett sista försök att få hål på serieledarna. Närmare än en stolpträff kom man inte.
Skivarp vann välförtjänt och VIIS får höja sig ytterliggare ett par snäpp om man ska haffa den där sista kvalplatsen.

Vi önskar Skivarp lycka till i jakten på avancemang till division fem och ställer in oss på hemmamatch mot seriejumbon Svenstorp.

Vinst mot Köpingebro och fortsatt häng på toppen!

V Ingelstad IS - Köpingebro IF: 2-1
Christoffer Öberg
André Kronvall



Söndagens tillställning på V Ingelstads IP slutade med seger för VIIS med 2-1 trots fortsatt dåligt spel och dålig inställning från VIIS sida.

Matchen började i ett förskräckligt dåligt tempo och det skapades inte många chanser från något av lagen. VIIS slarvade med uppspel och lyckades inte hålla fast bollen i anfallszon. Fredrik Johansson som återigen gör en kanonmatch försökte pusha på laget men det verkade inte intresserade av att vinnna. Inte förrän avbytarna gick och värmde upp började laget kämpa lite. Men 0-0 stod sig fram till halvtid och VIIS lovade att höja sig ett par snäpp inför andra halvlek.

Andra halvlek såg något bättre ut, Det skapades några chanser men närmast att göra mål var bortalaget men Köpingebro lyckades inte förvalta sina chanser. Istället kunde Christoffer Öberg skicka iväg en projektil som jag själv missade men jag hörde när den tjongade ribba in och ännu ett snyggt mål av Öberg var ett faktum. Efter 1-0 målet började Köpingebro chansa lite och Paul gjorde lite byte och satte in Rufus O'Brian och André Kronvall på topp med order att pressa högt och spring som fan. Båda kom in och sprang och sprang och sprang och till slut kom chanserna genom slarv i uppspelen av Köpingebro och André Kronvall stod helt fri vid bortre stolpen och försökte en gång och två gånger att få in bollen med både huvud och fötter och till sist tryckte han 2-0. Efter 2-0 målet fick VIIS ett par chanser till som inte förvaltades på bästa sätt istället kunde Köpingebro trycka in 2-1. Men längre än så kom de aldrig och VIIS kunde ta ännu en vinst och fortsätta hänga på i toppen av tabellen.

Att ta med sig från denna matchen är inte så mycket förutom kämparinsatsen och kanske de höga press och de slit som vi gjorde i slutet av matchen. Att pressa högt i division 6 brukar ge bra resultat då det är precis som jag skriver just Division 6. Dessutom får man Hylla Öberg efter ännu ett fantastiskt snyggt mål.




// #13

RSS 2.0