VIIS - Klågerup 3-3

Emil 1
Dennis 1
Självmål 1

Efter en härlig träningsvecka på konstgräset i Vellinge så var det dags för match på vår underbara hemmaplan. Planen som för dagen bestod mestadels av löv och lera. Klågerup stod för motståndet, ett Klågerup som inte hade så mycket att spela för mer än äran. Och sen skulle lika räcka för oss om inte Skurup skulle ha vunnit med 17 mål över Gislöv.

Dagens startelva

Eve

Vahlne-Hampus-Bååth-Pelle

Per-Fidde-Ekis-Robin

Emil-Claes

När matchen sen drog igång så tog det bara en minut innan Emil hittade målet. En liten försvarstabbe från Klågerup bäddade för Emil som kunde runda målvakten och säkert lägga in den. 1-0 var ett faktum.
Man fick en känsla om var matchen va på väg när Emil kommer från kanten i den fjärde minuten och slår in den mot Claes som bara väntade på bollen. Istället för att Claes fick sätta den så kom en försvarare och slog in den i eget mål. Lite Holmeja känsla efter dessa två mål.

Men efter en stund så började gästerna komma in i matchen och skapade flera farliga lägen och tillslut så fick även dem in en boll i målet efter en snabb frispark. Vi gick in efter första halvlek med en 2-1 ledning och det kändes som kvalet var inom räckhåll.

Andra halvlek började i hawaii fotbollsstil med mycket skott från båda lagen och tillslut så var det ett av lagen som fick in den, synd bara att det var gästerna som fick in bollen. Efter målet så kommer Dennis in och har några lägen innan han gör det sköna 3-2 målet där han får en fin träff i bortre hörnet.

Efter detta målet så radade vi upp chans efter chans och den som nog grämde sig mest var Ekis som missade många lägen. Men som han sa efter matchen så sparar han dem målen till kvalet. Klågerup lyckades få in ett mål till innan matchens slut men kvalet var ett faktum. Efter att Skurup bara fick 2-0 mot Gislöv. Vi gratulerar även Gylle till seriesegern.

Ett kval där vi kommer att få möta Bjärnums GOIF från Hässleholmstrakten.

Himlen är blå, gräset är grönt och blodet är gult.