Första kvalmatchen slutade med seger.

V.Ingelstad - Bjärnums GoIF              4 - 0 (2 - 0)
Roger Ekberg 3,
Emil Nilsson.

Höstens sista hemmamatch blev precis vad vi spelare och den stora stöttande hemmapubliken hade hoppats på. Hemmalaget inledde bäst och fick utdelning efter bara 4 minuter. Efter mycket krig i straffområden dök den rutinerade Roger Ekberg upp på rätt ställe och slog in en retur. Därefter fortsatte VIIS mala på och det var klasskillnad på lagen i första halvlek. Tvåan prickades även det in av Roger Ekberg, som uppenbarligen toppat formen till när det gäller som mest. Roger lurar försvararna med en nickfint, tar ner bollen på bröstet och bryter sig mellan de två mittbackarna och placerar in bollen iskallt intill stolproten.
Halvtidsvila med 2-0-ledning kändes stabilt och vi bestämde oss för att köra på och spela vårt spel. Tålamod var nyckeln för dagen.

Bjärnum då? Det är ett ungt lag med många tekniskt skickliga spelare. Man var bra på mindre ytor där man elegant spelade sig ur situationer men det blev svårare när man kom närmare mål, där VIIS försvar gör en klanderfri match. Några små missar, men det styr försvaret upp själva och reparerar. I luftrummet på Bjärnums offensiva fasta är Stefan Evehammar i hemmamålet kung. Han tar allt.

I andra halvlek kan VIIS rinna ifrån ytterliggare men missar chanserna. Dock lyckas en intränad variant till punkt och pricka, när Emil Nilsson stöter in 3-0. Matchen var avgjord, Bjärnum krigade för det där viktiga bortamålet. VIIS ville pricka in fyran och skapa sig ett ännu bättre läge i returen till helgen.
I 72:a minuten lyckades man sedermera i en tilltrasslad situation där deras målvakt ägnar sig för mycket åt motståndarna istället för att försöka ta bollen. Jag tror att Roger Ekberg fullbordar sitt hattrick här och har på ålderns höst visat att man aldrig någonsin kan räkna bort honom. Vid avancemang kommer Roger vara en viktig kugge även i division fem. Han har gått från klinisk avslutare till en hårdjobbare av högsta rang. Idag fick vi dock bevittna båda och det är bara att lyfta på hatten.

På lördag är det returmöte i Bjärnum. 14.00 börjar matchen.